Gelinim Mutfakta Erişteli Nohut Çorbası nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta Erişteli Nohut Çorbası nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri
Gelinim Mutfakta'nın 18 Mayıs Pazartesi günü yayınlanacak olan 526. bölümünde gelinlerin yapacağı yemek belli oldu. Fatih Ürek dev rekabeti başlatmadan önce günün yemeğini belirledi: Erişteli Nohut Çorbası . Ev kadınları da izledikleri yarışmada Erişteli Nohut Çorbası nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir? sorularını sorarak yanıt arıyor. İşte yanıtı.

Hafta içi her gün yayınlanan bölümleri ile mutfakları zenginleştiren, renklendiren ve tatlandıran Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü de dopdolu. Yarışmacı gelin ve kayınvalideler kadar günün en çok araştırılan konularından biri de yemekler. Gelinim Mutfakta'nın yemekleri birçok ev kadınına rehberlik ediyor ve sofralarına koyabilmeleri adına yardımcı oluyor. Günün yemeği de belli oldu. Bugün gelinler Erişteli Nohut Çorbası yapacak. Peki Gelinim Mutfakta Erişteli Nohut Çorbasınasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

 

Erişteli Nohut Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 20 – 25 adet tane kişniş – havanda ezilmiş
  • 5 su bardağı su
  • ½ su bardağı erişte
  • Kuru nane

erişteli nohut çorbası

Erişteli Nohut Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Çorba tencerenizi ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip, ısıtın.
  • Zeytinyağınız ısınınca içerisine ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
  • Küçük küp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve karıştırın.
  • Salçaları ekleyip birkaç tur karıştırın.
  • Baharatları ekleyip, karıştırın.
  • Ardından nohudu ekleyin, karıştırın ve sıcak su ilave edip nohutlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Erişteleri ayrı bir tavada biraz kavurun.
  • Nohutlar yumuşayınca içerisine erişteyi ilave edin ve erişteler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • İçerisine kuru nane ekleyin, karıştırın.
  • Ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırıp, sıcak servis edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.