Gelinim Mutfakta Cevizli Büzme Baklavası (Büzme tatlısı) tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Cevizli Büzme Baklavası (Büzme tatlısı) tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Bugün haftanın son bölümü ile yayınlanacak olan Gelinim Mutfakta'da yapılacak tatlı belli oldu. Buna göre gelinler çok sevilen ve beğenilerek yenilen Cevizli Büzme Baklavası (Büzme tatlısı) için mutfağa girecek. Peki Cevizli Büzme Baklavası (Büzme tatlısı) nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi haberimizde.

Gelin ve kaynanaların çekişmeleri kadar yapılan yemeklerle de gündemde olan Gelinim Mutfakta 6 Mart Cuma günü de ilgiyle izlendi. Her gün merak edilen günün tatlısı da açıklandı. Fatih Ürek malzemeleri sıraladı ve süreyi başlattı. Gelinler bugün Cevizli Büzme Baklavası (Büzme tatlısı)  pişirecek. Ev kadınları da akşam menülerine eklemeyi düşündüğü ve öğrenmek istediği köfteli makarna tarifi, malzemeleri ve yapılışı için araştırmalara başladı. Peki Cevizli Büzme Baklavası (Büzme tatlısı) nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

 

Cevizli Büzme Baklavası (Büzme tatlısı) malzemeleri

  • 15 TANE BAKLAVALIK YUFKA
  • 1 KASE İNCE ÇEKİLMİŞ CEVİZ (YADA FINDIK FISTIK )
  • 200GR TEREYAĞ
  • 2 BUÇUK SU BARDAĞI ŞEKER
  • 2 BUÇUK SU BARDAĞI SU
  • 4-5 DAMLA LİMON

Cevizli Büzme Baklavası (Büzme tatlısı) yapılışı

Öncelikle şerbeti kaynatın. Şeker ve suyu tencereye alın şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce limonunu sıkın. Bir kenara alıp oda ısısına gelmesi için bekletin. Tereyağını da kısık ateşte kaynatmadan eritin onu da bir kenara alıp soğutun.

Sıra geldi baklavaları sarmaya. Burada baklavalık yufkanızın kalitesi çok önemli. İyi kalite de bir yufka kullanın. Yufkalar hızlı kuruduğu için bir bezin altında tutun. Bir yaprak yufkayı tezgaha alın üzerine cevizi serpip en ince oklavayla sarın.

Sonra iki yandan ortaya büzdürüp oklavadan çıkarın fırın kabına alın. Fırın kabınız dolana kadar aynı işleme devam edin.

Erittiğiniz tereyağının üzerindeki köpüğü dibine çöken tortuyu havalandırmamaya dikkat ederek temizleyin. Tüm yufkaların üzerine gelecek şekilde yağlayın. 160-180c fanlı fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Pişen baklavanızı 3-4 dakika dinlendirdikten sonra oda sıcaklığındaki şerbetinizi üzerine gezdirin. Minimum 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.