Gelinim Mutfakta cantık tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta cantık tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Gelinim Mutfakta'nın 16 Nisan Perşembe günü yayınlanacak olan yeni bölümünde gelinler bir kez daha kollarını sıvayacak ve ocaklarını çalıştırmaya başlayacak. Bugün Fatih Ürek cantık istedi. Peki Gelinim Mutfakta cantık nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Hafta içi her gün yayınlanan bölümleri ile mutfakları zenginleştiren, renklendiren ve tatlandıran Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü de dopdolu. Yarışmacı gelin ve kayınvalideler kadar günün en çok araştırılan konularından biri de yemekler. Gelinim Mutfakta'nın yemekleri birçok ev kadınına rehberlik ediyor ve sofralarına koyabilmeleri adına yardımcı oluyor. Günün yemeği de belli oldu. Bugün gelinler cantık yapacak. Peki Gelinim Mutfakta cantık nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.
 

Cantık malzemeleri

Hamuru için:
1 yumurta 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz maya 
Tuz 
1 küp şeker
Ilık su 

İçi için:
500 gr orta yağlı kıyma 
2 domates 
1 soğan 
Karabiber, tuz, kekik


Cantık nasıl yapılır?

Hamur için tüm malzeme derin bir kaba alınıp yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır. Yoğurulan hamur 45 dakika mayalanmaya bırakılır. İçi için kıyma, baharat, rendelenmiş domates ve soğanla karıştırılır. Yumurta büyüklünde bezelere ayrılan  hamurlar elle veya merdane yardımı ile açılır. Hamurların ortasına iç harçtan koyulup kenarları bastırılmadan kapatılır. 20 dakika daha tepside mayalanması beklenir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü ve altı kızarına kadar pişirilir. Bol maydanoz ve puz biberle servis edilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.