Gelinim Mutfakta Ballı Mahmudiye nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta Ballı Mahmudiye nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin popüler programı Gelinim Mutfakta'nın 18 Mart Çarşamba günü yayınlanan yeni bölümündeki yemek belli oldu. Buna göre gelinler Ballı Mahmudiye hazırlayacak. Peki Ballı Mahmudiye nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Fatih Ürek'in sunumuyla ekranlara gelen Gelinim Mutfakta'da bugün Ballı Mahmudiye günü. Gelinler kendilerine verilen malzemeler ve 90 dalikalık süre ile en iyi yemeği yapmak için mücadele verecek. Ev kadınları da süzek yapması ile ilgili bilgileri öğrenip evlerinde yapmak istiyorlar. Ballı Mahmudiye tart nasıl yapılır? İşte tarifi...

Ballı Mahmudiye Malzemeleri

  180 gramkemiksiz tavuk but
3 cl.zeytinyağı
0.5 gramsarımsak
3 gramtuz
35 gramkuru soğan
30 gramhavuç
15 gramtaze maydanoz
3 gramtaze kekik
2 gramtaze reyhan otu
2 gramçubuk tarçın
3 grammısır nişastası
15 gramkabuksuz iç badem
15 gramkuru kayısı
15 gramkuru incir
15 gramkuru üzüm
3 gramdeğirmende çekilmiş tane kara biber
5 gramsüzme bal
10 cl.tavuk suyu

Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi Yapılışı

İç harcı oluşturan tüm malzemeyi olabildiğine küçük parçalar halinde doğramaya ve yüksek ateşte sotelemeye dikkat edin.

Ballı Mahmudiye Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya göre tavuk etini haşlayıp etlerini dittikten sonra diğer malzemelerle yüksek ateşte soteleyerek de yemeği pişirebilirsiniz. Böylelikle arpa şehriye pilavını da haşlanmış tavuk suyundan hazırlayabilirsiniz.

Ballı Mahmudiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın. Kemiksiz tavuk budun bir kısmını ayırıp küp şeklinde doğrayın.

Kuru kayısı, kuru incir ve kabuğunu soyduğunuz havucu minik küpler halinde doğrayın. Kuru üzümlerin sap kısımlarını ayıkladıktan sonra kısa bir süre ılık suda bekletin.

Ocakta ısıtılmış bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sırasıyla; sarımsak, kuru soğan, küp şeklinde doğranmış tavuk but, kabuksuz iç badem, aromasını vermesi için çubuk tarçın ve kurutulmuş meyve parçalarını ilave edin. Yüksek ateşte sotelemeye başlayın.

Tuz, incecik kıyılmış maydanoz, kekik, reyhan otu yapraklarını katın. Değirmende çekilmiş tane karabiber ve balı ekledikten sonra soteleme işlemini sürdürün.

Sıcak tavuk suyu ve mısır nişastasıyla sosu bağlayın. Baharatlarla tatlandırdığınız iç harcı, soğuması için kenara alın.

Soğuyan iç harcı incecik açılan kemiksiz tavuk but etinin içine sardıktan sonra koyu bir renk almaması için buharda pişirin. Arzuya göre önceden hazırlanan arpa şehriye pilavı ve ayrıca sotelenmiş kuru meyveler eşliğinde sıcak olarak servis edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.