Naci Görür belediye başkanlarına adeta ders verdi: Başkanlara deprem fırçası

Naci Görür belediye başkanlarına adeta ders verdi: Başkanlara deprem fırçası
Marmara Denizi'nde meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, belediye başkanlarına yeni bir çağrıda bulundu.

ANIL BODUÇ- Marmara Denizi açıklarında 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem vatandaşları tedirgin ederken ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, belediye başkanlarına çağrı yaparak, kentlerin dirençli olması için yapacakları işleri hatırlattı. Bütün kentlerin deprem açısından çok tehlikeli olduğunu ifade eden Görür, “Kentin ciddi bir mikro-bölgeleme çalışmasını yapmalı ve kentinizin mekân kullanımı, imarı, iskanı, ve tüm fiziksel gelişimini bu çalışmanın verilerine göre planlamalısınız. Depremi üretecek fay sistemini bu çalışmaya göre analiz edip eğer bu sistem çalışırsa kente nasıl hasar vereceğini bilimsel olarak araştırmalısınız” dedi.

SADECE BİNA YENİLEMEKLE DEPREME HAZIR OLMAZSINIZ

“Deprem sırasındaki hasar ve can kaybınızı kentinizin şu bileşenlerini analiz ederek bulabilirsiniz” diyen Görür, “Halk, altyapı, yapı stoku, ekosistem, çevre ve ekonomi. Bu analizler deprem gelmeden önce yapılmalı ve deprem gelirse bu bileşenlerin nasıl zarar göreceği bulunmalıdır” ifadelerini kullandı. Daha sonra da depremden önce zarar azaltıcı çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren Görür, “Unutmayın bir kenti depreme hazırlamak ancak böyle olur. Yoksa sadece bina yenilemekle olmaz. O olsa olsa müteahhitlik projesi, rant projesi olur. Yerel yönetimlerin el değiştirdiği bu süreçte ilgililere önemle duyrulur” açıklamasında bulundu.

TEKİRDAĞ'DA DA HİSSEDİLDİ

Önceki gece saat 00.38'de Büyükçekmece açıklarında 3,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Marmara Denizi'ndeki deprem İstanbul'un yanı sıra Tekirdağ'da da hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada yerin 7 kilometre derinliğinde oluşan depremin, kıyıya 25 kilometre uzaklıkta meydana geldiği bildirildi.

Kaynak:ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.