Gelecek yok gibi!

Gelecek yok gibi!
Yükseköğretim Kurumları Sınavı hafta sonu tüm yurtta gerçekleştirildi. Sınava giren öğrencilerin bir kısmı umutlu olsa da çoğunluk hem üniversite eğitimi hem de gelecek için umutsuz.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı hafta sonu tüm yurtta gerçekleştirildi. Sınava giren öğrencilerin bir kısmı umutlu olsa da çoğunluk hem üniversite eğitimi hem de gelecek için umutsuz. Soruların sızdırıldığı iddialarının gerçek olma ihtimalinden çekindiklerini belirten gençler, “Öyle olmasa bile üniversite okuyup bir yere gelmek güç. Mezunlar ya iş bulamıyor ya asgari ücrete mahkum” dedi

ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAKLA HER İŞ BİTMİYOR

Türkiye'de milyonlarca öğrenci hafta sonu YKS'de ter döktü. Kimi gelecek için umutlu kimi umutsuz olsa da gelecekten umudu olmayanların sayısı oldukça fazla. Sınav sonrası yaşadıklarını anlatan Aydın Erkoç, “1 sene boyunca iyi kötü hazırlanmaya çalıştık ve sınava girdik. Çok iyi geçti diyemem ama kötü de değil. Nihayetinde üniversiteyi kazanmak ilk hedef ama sonrasında iş bununla bitmiyor. 81 ilde üniversite var. Eğitimin kalitesi düşük. Herkes kendini, kendi kendine geliştirmeli. Ama imkanlar da kısıtlı. Benim gibi çoğu genç için gelecek flu görünüyor” dedi.

ÜNİVERSİTE MEZUNU YA İŞSİZ YA ASGARİ ÜCRETE MAHKUM

Üniversite mezunu her öğrencinin iyi iş bulamadığını anlatan Melisa İpek de “Ben de sınava girdim ve iyi bir yer kazanmak istiyorum çünkü Anadolu'da herhangi bir üniversite kazanıp bitirmenin hiçbir anlamı yok. İyi bir yer kazansak da sonrasının bir garantisi yok. Üniversite mezunu ya işsiz ya asgari ücrete mahkum. O yüzden tıp, mühendislik gibi yüksek gelir getirebilecek bölümler kazanmadıkça, bir şey kazanmanın da anlamı yok” diye konuştu. Sınav sorularının çalınabilme kaygısını duyduklarını da belirten gençler, “Kimsenin ülkeye dair güveni kalmamış” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.