Seda Sayan'dan fotoğraflarını izinsiz kullanan firma için şikayet

Seda Sayan'dan fotoğraflarını izinsiz kullanan firma için şikayet
Ünlü şarkıcı Seda Sayan'ın başı fotoğraflarının sosyal medyada izinsiz kullanılmasından dolayı dertte. Başarılı isim adı ve fotoğraflarıyla zayıflama ilacı satan firmadan şikayetçi oldu.

İmajının zedelendiği gerekçesiyle şikayette bulunan Seda Sayan'ın adresi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı oldu. Birçok sosyal medya platformundan verilen reklamlarla haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Sayan, birçok kişinin kendisine ulaştığını ve bu sebeple mağduriyet yaşadığını belirtti. 

Soruşturma başladı
Ünlü şarkıcının savcılığa verdiği şikayet dilekçesi şöyleydi: Seda Sayan'ın geçtiğimiz yıllarda anlaştığı bir firma ile piyasaya sürülen video ve fotoğraflar, zayıflama ilaçları satan başka bir kozmetik firması tarafından izinsiz kullanılmaya başladı. Söz konusu kişiler, Sayan'ın tanınırlığını ve güvenirliliğini kullanarak zayıflama amaçlı kullanıldığı iddia edilen bir ürünü satarak haksız kazanç elde etti. Sayan'ın fotoğraflarını internet sitesinde gören ve ürünü bu nedenle alan birçok kişi, sanatçıya mesaj göndererek ürünün işe yaramadığına dair şikayette bulundu.
Gelen mesajlar üzerine adının ürün satışında kullanıldığını söyleyen sanatçı, şikayet dilekçesinde toplum nezdinde güvenilirliğini zedeleyici bir durumla karşılaştığını ifade etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sayan'ın şikayeti üzerine firma yetkilileri hakkında, 'eser sahibinin izni olmadan eserin umuma arz edilmesi ve yayımlaması' ile tanınmış birinin adını kullanarak eser dağıtma, çoğaltma ve yayımlama' suçları kapsamında soruşturma başlattı. SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.