Şahan Gökbakar hapse mi girecek? 10 yıla kadar hapis talep edildi! Şahan Gökbakar ne cezası aldı?

Şahan Gökbakar hapse mi girecek? 10 yıla kadar hapis talep edildi! Şahan Gökbakar ne cezası aldı?
Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villası için açılan davada iddianame hazır oldu. Başsavcılık, Şahan Gökbakar diğer kişiler için 2 ayrı suçtan 10'ar yıla kadar hapis cezası talep etti. Peki Şahan Gökbakar hapse mi girecek?

Oyuncu, senarist Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villası ile ilgili yaşanan kriz devam ediyor. Olayın mahkeme koridorlarına taşınmasının ardından kendi evinin 85 metrekare olduğunu belirten Şahan Gökbakar, görüntülerdeki villaların komşularına ait parsellerde olduğunu ifade etmişti.

Bunun yanı sıra evi için alınan yıkım kararının, çıkan yangınlardan sonra bölgenin sit alanı ilan edilmesi sonrasında yapı kayıt belgesinin iptal edilmesi sebebiyle verildiğini ifade etti. Gökbakar, evi satın aldığında da o iskele ve evin orada bulunduğunu ve aldıktan 2 yıl sonra belgenin iptal edildiğini söyledi ve "Toplumsal bilinç oluşacaksa, sosyal sorumluluk projesi görüp ilk balyozu da biz vuralım ya eve. Elimizle yıkalım ya. Ama tabii kanunlar bir kişiye uygulanmayacak" şeklinde konuştu.

ŞAHAN GÖKBAKAR HAPSE Mİ GİRECEK?


Habertürk'ten Halil Sadri Yılmaz'ın haberine göre Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre soruşturma, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunması sonrası başlatıldı.

Müdürlük, yaptığı suç duyurusunda şüphelilerin Turgut Mahallesi’nde yer alan yapıya izinsiz fiziki ve inşai müdahalede bulunduğunu ifade etti. Buna göre taşınmazda kaçak olarak beton dolgu üzerine ahşap iskele, bir adet depo yapısı, çardak, güneş paneli, taş duvar, bir adet konut yapısı ve su deposu inşa edildiği söylendi.

İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise söz konusu yerin yapı ruhsatına tabi yapılardan olduğunu vurguladı ve şüphelilerin kurumlara herhangi bir ruhsat başvurusunda bulunmadığı söyleyerek bu konu hakkında yıkım kararı alındığını ifade etti.

10’AR YIL HAPİS TALEP EDİLDİ

Gelişme sonrası Şahan Gökbakar'ın bir ceza alıp almadığı merak edildi. Söz konusu iddianamede Şahan Gökbakar, Togan Gökbakar, Çağrı Özeren ve Osman Bayındır’ın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nu ihlal ve imar kirliliğine sebep olma suçlarından dolayı 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenildi.

Ayrıca hazırlanan iddianame de Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’ne yollandı. Eğer iddianame kabul edilirse sanıklar ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkmış olacak. Gökbakar'ın ceza alıp almayacağı ilerleyen süreçte belli olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.