Hüsnü Şenlendirici’den üzen haber!

Hüsnü Şenlendirici’den üzen haber!
Dünyaca ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, sağlığı ile ilgili kötü haberi sevenleri ile paylaştı. Usta sanatçının hastalığı ne?

Hüsamettin Ozan Aslan - Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici’nin sağlığı bozuldu. Sibel Can ve Hakan Ural’la birlikte sunuculuğunu üstlendiği “Şarkılar Bizi Söyler” programı ile izleyici karşısına çıkan Şenlendirici’nin kanser hastalığına yakalandığı öğrenildi.

Hüsnü Şenlendirici’nin hastalığı ne?

Bağırsak kanseri olduğu öğrenilen Hüsnü Şenlendirici, özel bir hastanede operasyon geçirdi. 46 yaşındaki ünlü sanatçının bağırsağından 11 cm’lik bir parça alındı. Şenlendirici’nin son sağlık durumu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Durumu iyi olduğu söylenen klarnet vitüözünün, doktor kontrolünde olacağı öğrenildi.

Sevenlerini üzen haber karşısında Hüsnü Şenlendirici’nin yapacağı açıklama merakla bekleniyor. Sanatçının hastalığının televizyon programına katılmasına engel olup olmayacağı da hayranlarının merak ettiği konular arasında yer alıyor.

İzmir’e yerleşmişti

Ünlü sanatçının, bir süre önce İzmir’in Bergama ilçesindeki çiftliğinde yaşadığı biliniyor. Doğal yaşamın içinde hayatını sürdüren Şenlendirici, çiftliğinde hayvan besleyip sebze ve meyve yetiştiriyor.

Hüsnü Şenlendirici kimdir?

12 Temmuz 1976’da İzmir’de dünyaya gelen Hüsnü Şenlendirici, müzisyen bir ailede yetişti. İki çocuk babası olan sanatçı, 5 yaşında klarnet çalmaya başladı. 1988 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümü’ndeki eğitimini tamamlamadan okuldan ayrılan Şenlendirici, müzik çalışmalarını Magnetic Band grubu ile sürdürdü. Laço isimli müzik grubuyla da pek çok yurt içi ve yurt dışındaki festivalde sahne alan usta klarnetçi, ünlü şarkıcılarla yaptığı düetlerle tanındı. Şenlendirici, Ferhat Göçer'le birlikte yer aldığı Sarı Sıcak isimli televizyon programı ile geniş kitlelerce tanındı.

Laço Tayfa grubu ile müzikal çalışmalarını sürdüren Hüsnü Şenlendirici, solo albümler de yaptı. Aytaç Doğan ve İsmail Tunçbilek ile birlikte kurdukları Taksim Trio grubuyla da pek çok konsere imza atan sanatçı, Şarkılar Bizi Söyler programıyla ekranlarda yer almaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.