Erkan Petekkaya'dan Ahmet Hakan'a: Oportünist

Erkan Petekkaya'dan Ahmet Hakan'a: Oportünist
Geçtiğimiz günlerde Erkan Petekkaya'nın 'Alkol ve sigara yasaklansın' sözüne cevap veren Ahmet Hakan'a ünlü oyuncu bir fotoğraf paylaşıp; 'Oportünist' ifadesini kullandı.

Başarılı oyuncu Erkan Petekkaya daha önce alkol kullanmasıyla bilinen ve bazı dizilerinde de bunu rol olarak oynayan bir isimdi. Bu çerçevede yaptığı alkol ve sigara ile ilgili yasaklanmalı ifadesi birçok kişiden de tepki çekmiş, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da konuyu köşesinde sert ifadelerle eleştirmişti. Petekkaya kendisini eleştiren ünlü yazara paylaştığı fotoğrafla yanıt verdi ve dikkat çekici bir ifade kullandı.

Oportünist!
Binlerce kişinin takip ettiği oyuncu Erkan Petekkaya, Ahmet Hakan'ın gençlik fotoğrafı ile kendisine cevap verdi ve "Bu #oportünistahmethakan" notunu ekledi.

Oportünist nedir?
Erkan Petekkaya'nın bu paylaşımı sonrası binlerce kişi de Oportünist ne demek sorusunu sorarak araştırmaya başladı. Oportünist; oportünizmi uygulayan, davranışı oportünizme uygun olan, duruma, kendi çıkarına göre davranan, durumlardan, koşullardan kendi çıkarına yararlanan (kimse) anlamını taşır. Yani Petekkaya Hakan'a bu tanıma göre "Olayları kendi çıkarına göre yorumlayan ve bundan fayda sağlayan bir kişisin" demek istedi.

erkan petekkaya

Okkalı, telvesi bol bir acı Türk kahvesi
Ahmet Hakan, Erkan Petekkaya'nın "Alkol ve sigara yasaklansın" sözlerini köşesine taşıyarak, "Erkan Petekkaya şöyle demiş: "Alkol acilen yasaklanmalı". Bu açıklama size de…Sanki bütün gece içilmiş içilmiş de ertesi gün öğleden sonra acayip bir mide bulantısı, süper bir baş ağrısıyla falan uyanılıp kıvranılırken…Dudaklardan dökülüveren bir cümle gibi gelmedi mi? Biriniz şu Erkan Petekkaya'ya şöyle okkalı, telvesi bol bir acı Türk kahvesi yapıp versin." demişti.

erkan petekkaya

Üzüldüğünü açıklamıştı
47 yaşındaki oyuncu Erkan Petekkaya verdiği bir röportajda, alkol ve sigaranın acilen yasaklanması gerektiği görüşünü dile getirmiş ve bu açıklamaları bir anda sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Petekkaya, Vakitsiz Horoz'a yaptığı özel açıklamada o sözlerin kendisinden çıktığını ancak yanlış anlaşıldığını söyledi. Oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben o sözleri bir temenni olarak, aynı zamanda bir eş ve bir baba olarak söyledim. Ben bu alkol illetinden yeteri kadar çektim. Örnek olmamız gereken gençleri, alkolden ve sigaradan uzak tutmak için sarf ettiğim sözler sanki ben bağnazca alkole ve sigaraya karşıymışım da bu sözleri onun için söylemişim gibi algılandı. Nasıl ki savaşlar olmasın, dünyada çocuklar açlıktan ölmesin, herkes refah içinde yaşasın gibi temennilerimiz varsa benimki de öyle bir temenniydi aslında. Röportajı telefondan yaptı ve belki de 'Alkol ve sigaradan uzak durulsun' şeklinde söylemem gerekirdi. Böylesine insani bir cümleyi alıp içine siyaset ve dini katıp yorumların yapılmasına son derece üzüldüğümü belirtmek isterim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.