Dilan Çıtak 'Tatlıses' oldu

Dilan Çıtak 'Tatlıses' oldu
İbrahim Tatlıses'in kızı olarak tanınan ve İmparator'un soyadını alabilmek için mahkemeye başvuran Dilan Çıtak davayı kazandı. Fakat Çıtak soyadını kaybetti.

Dilan Çıtak'ın uzun süredir almayı arzu ettiği babasının soyadı mahkeme tarafından onaylandı. Kararın verildiği dava sonunda Dilan Çıtak'ın adı artık Dilan Tatlıses oldu. Çıtak soyadının hukuksuz olduğuna karar veren mahkeme, soyadını geri aldı.

Asliye hukuk mahkemesi, davada Dilan'ın teyzesi Hülya Kulakçı'yı tanık olarak dinledi. Kulakçı "Davacı ses sanatçısı İbrahim Tatlıses'in kızıdır. Ancak davacının annesi ile İbrahim Tatlıses resmi evli olmadı. Bu nedenle Dilan, annesinin sonradan evlendiği Cem Çıtak'ın soyadını almıştır. Dilan'ın babası İbrahim Tatlıses olduğundan o da babasının soyadını kullanmak istemektedir" dedi. Tanık ifadesinin ardından mahkeme, Dilan'ın "Soyadı değişikliği ve düzeltilmesi" talebini kabul ederek şarkıcının soyadının Tatlıses olarak değiştirilmesine karar verdi.

dilan çıtak

ÇITAK SOYADI HUKUKSUZ
Dilan, Tatlıses soyadını Çıtak soyadı ile birlikte kullanmayı talep ettiyse de mahkeme bu talebi reddetti. Şarkıcının bu talebi mahkeme tarafından hukuken mümkün olmadığı için kabul görmedi. Bu nedenle şarkıcı yalnızca Tatlıses soyadını resmi olarak kullanabilecek. Dilan'ın annesi Işıl Çıtak, İbrahim Tatlıses ile Kara Zindan filminin çekimleri sırasında tanışıp yakınlaşmıştı. Çiftin birlikteliğinden Dilan doğmuştu.(Sabah)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.