Bize ne diyemedik, kaleme sarıldık!

Bize ne diyemedik, kaleme sarıldık!
Damga gazetesi yazarı Canan Murtezaoğlu ve Tülay Hergünlü'nün de aralarında bulunduğu 10 yazarın birlikte hazırladığı “Bize Ne Diyemedik Kaleme Sarıldık” isimli kitap Cumhuriyet'in 100'üncü yılında okuyucu ile buluştu.

AYŞE ANLI - Kendilerine “10 kalem kardeşi” ismini veren 10 yazarın imzasıyla yayımlanan “Bize Ne Diyemedik Kaleme Sarıldık” isimli kitap okuyucu ile buluştu. Aralarında Damga yazarı Canan Murtezaoğlu ve Tülay Hergünlü'nün de yer aldığı kadro, 3 Kasım 2023 Cuma günü TÜYAP Kitap Fuarı’nda imza günü düzenleyecek. Yazarlar, 12.00-18.00 saatleri arasında 9 no’lu salonda okurlarıyla buluşacak. 410 sayfa, 6 bölüm ve 118 makaleden oluşan kitap, Canan Murtezaoğlu, Tülay Hergünlü, Meltem Kaynaş Kazezyılmaz, Cengiz Hergünlü, Cenap Murtezaoğlu, Bahtiyar Çetinbaş, Cengiz Gökdeniz, Ceyda Ceylan, Umut Bingöl ve Esra Ertürk tarafından kaleme alındı.

Planın parçası olmayın!

10 yazar kitap hakkında açıklama yaptı. Canan Murtezaoğlu, “Birileri plan yaptığında bakıp durursanız, sizi de o planın parçası haline getirirler” derken, Tülay Hergünlü, “Adaletsiz yönetimler aynı zamanda da ahlaktan yoksun yönetimlerdir” ifadelerini kullandı. Meltem Kaynaş Kazezyılmaz ise “Fıtrat bembeyaz olsun istiyor, akıl açık grilere fit, kurulan sistemlerse koyu gri” diye konuştu.

Cengiz Hergünlü de “Dikkatler finansallaşma üzerine yoğunlaşmakta, paradan para kazanma rahatlığı ile belirsizlik yaratan riskler alınabilmektedir” açıklamasında bulundu. Bir diğer yazar, Cenap Murtezaoğlu, “Sosyolojik ve politik vaka olarak, her mirasın yöneticileri olur ama miraslar özünde emek kaynaklı emanetlerdir” tanımlamasını yaparken, Bahtiyar Çetinbaş, “Mesele, arızalı, bozuk yolu terk edip yepyeni ve düzgün bir yolda yolcu olabilmek; bu bir zihniyet devrimi meselesidir” görüşünü paylaştı. Cengiz Gökdeniz, “Eğitime ve nitelikli bilgiye erişim ile geleceği olan iş seçimi, Türk insanı için halen lükstür” dedi. Ceyda Ceylan ise “Paylaşılmış psikotik bozuklukta, psikotik bireyden etkilenen taraf, bu kişinin saldırılarını, varsanılarını, çarpıtılmış inançlarını, bozulmuş düşünce biçimlerini sorgulama yapmadan kabul etmektedir” açıklamasında bulundu. Umut Bingöl, “Tarih bilmez art niyetli kişilerin modası geçmiş çarpıtmalarının canınızı sıkmasına izin vermeyin” uyarısını yaparken, Esra Ertürk, “Metaverse, fiziksel hiçbir çaba göstermeden dünyadaki her türlü eylemin hazzını, acısını, sevincini, korkusunu, heyecanını, üzüntüsünü, hissetmeyi sağlar. Kısacası, sanal algı dünyasındaki yapay yaşamdır” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.