Yoksulluktan şikayetçiyiz!

Yoksulluktan şikayetçiyiz!
Tüketiciyi Koruma Derneği Bakırköy Şubesi, yaptığı olağan kongreyle yeni dönem başkan ve yönetimini seçti. Oya Erakıncı’nın oy birliği ile yeniden güven tazelediği kongrede konuşan Erakıncı, "Yoksulluktan ve yoksunluktan şikayetçiyiz" dedi.

33 yıl önce tüketici haklarının korunması, geliştirilmesi ve tüketicilerin kendilerini koruyabilmeleri için gerekli bilinç ve örgütlülük düzeyine ulaşabilmeleri amacı ile kurulan ve o günden bu güne yoksullukla birlikte hayat pahalılığına karşı her platformda mücadele eden Tüketiciyi Koruma Derneği, 18 Mart 2022’de kurulan Bakırköy Şubesi’nin 2. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Oya Erakıncı’nın oy birliği ile yeniden başkan seçildiği kongreye, TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz, İYİ Parti İlçe Başkanı Çağlar Derin, Dem Parti Bakırköy Eş Başkanı Abdülkadir Akdağ, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Sözcüsü ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu Kok, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

Katılımcılara teşekkür

Divan Kurulunun başkanlığını Mali Müşavirler Birliği Derneği geçmiş dönem Genel Başkanı Ziya Disanlı’nın yaptığı kongre, şiirler ve şarkılarla başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Oya Erakıncı, kan bağı ile değil, can bağı ile oluşturdukları örgütlülükten dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti. Sadece ayıplı mallarla ilgili değil, tüketiciyi ilgilendiren evrensel hakların tamamı için mücadele ettiklerini söyleyen Erakıncı, ülkemizde özgürlük ve hak ihlallerinin olmaması için canla başla mücadele ettiklerini, bayrağı daha da yukarı çıkarmak için mücadele etmeye de devam edeceklerini söyledi. Her gün kendilerine yüzlerce tüketici şikayeti geldiğini, hepsine tek tek yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek konuşmasını sürdüren Oya Erakıncı, kendilerinin de Cumhuriyet değerlerinden çıkılmasından, Laikliğe darbe vurulmasından, hukuksuzluktan, kadınlara ve çocuklara yapılan saldırı ve şiddetten, özgürlüklerin budanmasından, eğitim sisteminin geldiği noktadan, yoksulluk ve yoksunluktan şikayetçi olduklarını vurguladı.

İktidardan şikayetçiyiz

“Bizler bir tarafta Monoko’da Istakoz yiyenler, bir tarafta ise açlıktan intihar edip, çocuklarının cebine harçlık koyamayanlarda şikatçiyiz” diyen Erakıncı, “KDV oyunları ile halkı kandıran yöntemlerden, ülkede açlık olmadığını söyleyen işbirlikçileri de dahil olmak üzere iktidardan şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı. Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal da, hak ihlallerinin tamamı için yaptıkları mücadele destek veren herkese teşekkür ederek, “Örgütlü olmadığımız, güçlerimizi birleştirmediğimiz sürece taleplerimizin karşılık bulamayacağı aşikardır” dedi.

Yoksul sayısı arttı

İktidarın yaptığı tüm çalışmaların örgütsüz bir toplum yaratılmak üzerine kurulduğunu gözlemlediklerini belirten Koçal, “Biliniyor ki örgütsüz toplumu baskılamak çok kolay, ama örgütlü toplumu baskılamak zordur. Bugün geldiğimiz noktada, ülkemizde yoksul sayısı, aç insan sayısı kat kat artmıştır ve bunlarının sorumlusunun kim olduğunu da hepimiz biliyoruz. Bunun sorumlusu liyakatsiz yönetimdedir, tavandan kopuk üretilen politikalardır. O nedenle bunun bedelini biz değil, bu politikaların sorumluları ödemelidir. Bunun içinde en önemli şey örgütlü toplum olmaktır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.