Üsküdar Belediyesi’nden “taşınmaz satışı” iddiasına açıklama!

Üsküdar Belediyesi’nden “taşınmaz satışı” iddiasına açıklama!
Eski Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yeni yönetimin belediyeye ait taşınmazları satışa çıkardığı yönündeki iddiasına Üsküdar Belediyesi’nden açıklama geldi.

Üsküdar Belediyesi’nde “taşınmaz satışı” polemiği… Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 4 Temmuz günü kişisel X hesabından yaptığı “Sahibinden satılık belediye” başlıklı paylaşımında yeni yönetimin ilçede bulunan belediyeye ait taşınmazları sattığını iddia etmişti. Konuya dair Üsküdar Belediyesi’nin resmi hesabından yapılan paylaşımda Türkmen’e sert sözlerle yanıt verildi.

Gelir 2024 yılı bütçesine eklenmiş

Üsküdar Belediyesi’nin resmi hesaplarından paylaşılan açıklamada, belediyenin taşınmazları sattığına ilişkin paylaşımların algı oluşturmak amacıyla yapıldığı belirtildi. Satışların yeni olmadığı ve eski başkan Türkmen zamanında yapıldığı ifade edilirken, taşınmaz satışlarından elde edilecek gelirlerin 2024 yılı bütçesine eklendiği duyuruldu. Yeni satış planı olmadığının altı çizilirken, yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

“Algı oluşturma çabası!”

Üsküdar Belediyesi’nin paylaşımının tamamında şu ifadeler yer aldı:

"Sosyal medyada yer alan, Üsküdar Belediyesi’nin taşınmazlarını sattığına ilişkin paylaşımlar tamamen bir algı oluşturma çabasıdır.

Konut projeleri, “Satışı yapılmak üzere” Ak Partili eski belediye başkanı Hilmi Türkmen döneminde yapılmış ve satıştan gelecek gelir de 2024 bütçesine eklenmiştir.

Önceki dönem planlanan, 2024 yılı 5 milyar liralık Üsküdar Belediyesi bütçesinin 1.3 milyar lirası, yani bütçenin yüzde 27’si taşınmazların satışı üzerinden yapılmıştır.

Görülmektedir ki; belediye bütçesi, yeni yönetim görevi devralmadan önce taşınmazların satışı ile dengelenmek üzerine kurulmuştur.

2023 yılında ve 1 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında da belediye tarafından taşınmaz satışları yapılmıştır.

Yeni bir satış planı varmış gibi yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunun ve Üsküdarlı komşularımızın bilgilerine sunarız."

Eski Başkan Hilmi Türkmen ne demişti?

Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in 4 Temmuz Perşembe günü kişisel X hesabından yaptığı ve tartışmanın fitilini ateşleyen paylaşımda ise şu ifadeler yer alıyordu:

“Üsküdar’da 20 yıldır en ufak gayrımenkul, taşınmaz satışına bile şiddetle karşı çıkan CHP’nin gerçek yüzünü siz de tanıyın diye özellikle paylaşmak istedim.

SAHİBİNDEN SATILIK BELEDİYE!

Buradaki konutları biz ürettik, 5 yılda parça parça elden çıkartarak bütçemizi dengelemek için.

Arsaları elimizdeki taşınmazlara karşılık aldık. Vakti gelince, ihtiyaç halinde kullanırız dedik.

Yeni yönetimin bu taşınmazları elbette satma hakkı ve yetkisi var. Lakin bizim yüzlerce eseri milletimizin hizmetine sunarken bile 5 yılda yapmadığımız satışın tek seferde yapılması,

en ufak taşınmaz satışına bile şiddetle karşı çıkan CHP’nin gerçek yüzünü gösteriyor.

Çok çok ciddi bir satış söz konusu. Hani en ufak şeyde kıyameti koparan CHP medyası nerede?

Kaldı ki, bu miktarda bir taşınmaz satışından sağlanacak gelir, geçmiş dönemde somut hizmetlerden, eserlerin üretilmesinden kalan borcun 3-4 kat üzerinde bir rakam ediyor. O zaman soruyoruz, bu ne acele!

Üsküdar Belediyesi olarak inkar edilemeyen yüzlerce hizmet, eser ürettik. Buna rağmen bütçe büyüklüğü borç dengesi açısından en az borcu olan 2. belediye olarak yönetimi teslim ettik.

Tekrar soruyorum, o zaman bu ne acele? İlk akla gelen çözüm eldeki tüm taşınmazların bu şekilde satılması mı?

Bir de tabi, 5 yılda yapılmayan taşınmaz satışını tek seferde yaparken sağlanacak gelirle hangi hizmetler yapılacak, millete hangi yeni eserler sunulacak.

Lütfen bunun takipçisi olun değerli hemşehrilerim.

Derdimiz bağcıyı dövmek değil, güzel işler olursa alkışlamasını da biliriz ama milletimiz bazı şeyleri yakından görsün, bilsin, tanısın istiyoruz.”

İlgili Haberler

Kaynak:Emre Kulcanay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.