İBB’den KİPTAŞ’la ortak kentsel dönüşüm hamlesi!

İBB’den KİPTAŞ’la ortak kentsel dönüşüm hamlesi!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni kentsel dönüşüm hamlesini açıkladı. İşte İBB’nin maliyetin yüzde 65’ini karşılayacağı projenin detayları…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan, KİPTAŞ ile evini yenileyecek dar gelirli ailelere dev destek! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Kentsel dönüşüme can suyu geliyor” diyerek açıkladığı projenin detayları belli oldu.

Yüzde 65’i İBB’den!

Ekrem İmamoğlu’nun kişisel X hesabından yaptığı paylaşıma göre; İBB, KİPTAŞ ile yenilenecek binaların sahipleri olan dar gelirli ailelerin maliyetlerinin yüzde 60’ını karşılayacak. Aynı kampanyadan yararlanacak dar gelirli emeklilerin ise maliyetlerinin yüzde 65’i İBB tarafından karşılanacak.

Kimler yararlanabilir?

İBB ile KİPTAŞ’ın hayata geçireceği projeden, hane içi aylık geliri 2 asgari ücretin altında olan aileler faydalanabilecek. Öte yandan riskli yapı sahibi emekli aileler de İBB’nin kentsel dönüşüm kampanyasından yararlanacak.

Kira desteği de var!

İmamoğlu’nun yaptığı duyuruya göre, kentsel dönüşüm ile evini yenileyecek ailelere 7 bin TL, emeklilere ise 9 bin TL kira desteği verilecek.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul’da kentsel dönüşümde tarihi bir dönemi başlatıyoruz” diyerek paylaştığı o mesajda yer alan ifadeler:

“Kentsel Dönüşüme can suyu geliyor.

Riskli yapı sahibi, hane içi aylık gelir toplamda 2 asgari ücretin altında olan dar gelirli ailelerin KİPTAŞ ile yapacakları binaların maliyetinin %60'ını İBB olarak biz karşılacağız.

Riskli yapı sahibi dar gelirli emeklilerin ise aynı kampanyadaki yapım maliyetlerinin %65'ini İBB olarak biz karşılacağız.

Aynı şekilde hane içi gelir 3 asgari ücretin altındaysa %40, aynı durumdaki emeklilere %45 maliyet desteği geliyor.

Hızlı bina taramada yüksek risk grubuna ait olduğu tespit edilen 6.920 yapıdaki 80 bin aileye ilave 7000 TL kira yardımı, emeklilere de 9.000 TL kira desteği yapacağız.

Geçici kiralık konut hizmeti ile dönüşüm sürecinde barınma desteği sağlayacağız. Bayrampaşa'da ilk örnek hayata geçiyor.

İlçe belediyeleriyle protokol yapıyor, hızlı bina tarama hizmetini yaygınlaştırıyoruz.

İBB desteği ve KİPTAŞ güvencesi ile İstanbul’da kentsel dönüşümde tarihi bir dönemi başlatıyoruz.”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.