TJK ganyan bayilerine tehdidi sürdürüyor: Pişman olduk deyin açalım!

TJK ganyan bayilerine tehdidi sürdürüyor: Pişman olduk deyin açalım!
Türkiye Jokey Kulübü, prim oranlarının arttırılmasını isteyen Ganyan bayilerini tehdit etmeye devam ediyor.

Türkiye Jokey Kulübü, prim oranlarının arttırılmasını isteyen Ganyan bayilerini tehdit etmeye devam ediyor. Kendilerini protesto eden bin 500 ganyan bayinin makineleri 5 gündür kapalı tutan TJK, esnafa mesaj atarak makinelerinin açılması için dilekçe yazmalarını istedi. TJK, örnek olarak gönderdiği dilekçede, “Pişman olduk. Esnaf Odası kararına uymak zorunda olduğumuz için eyleme katılmak zorunda kaldık. Bundan sonra odanın alacağı hiç bir karara uymayacağım” ifadelerinin kullanılmasını talep etti.

Veliefendi Hipodromu önünde yapılan eyleme katılan ganyan bayileri dikkat çekmek için bir günlüğüne makinelerini kapattı. Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ise gelirlerden aldıkları oranın yüzde 5'ten yüzde 8'e çıkmasını isteyen bin 500 esnafın makinesinin fişini çekti. Damga'ya konuşan Spor Toto ve Ganyan Bayileri Odası Başkanı Fevzi Kuvvet, “Biz bu noktadan sonra geri adım atmayacağız. Hakkımızı alana kadar davamızın peşinde olacağız. Bu işten esnafımız ve yanında çalışanlarıyla beraber binlerce insan ekmek yiyor. Kimsenin ekmeğimizle oynama hakkı yok” açıklamasını yapmıştı.

Örneğini de gönderdi

5 günden beri bin 500 esnafın makinesini kapalı tutan Türkiye Jokey Kulübü yeni bir skanda imza atti. Ganyan bayilerine mesaj gönderen TJK yetkilileri, makinelerin açılması için bir dilekçe yazmaları gerektiğini belirtti. Yazılacak dilekçenin örneğini de gönderen TJK, akıl almaz taleplerde bulundu. İşte o skandal dilekçe; “TJK Müşterek Bahisler Müdürlüğüne; 19 Temmuz 2023 tarihinde Ganyan Bayisi Odası’nın almış olduğu bir günlük makine kapama eylemine katıldım. Ortak alınan karara uymuş oldum. Eylem aşamasına gelince bizleri kurban ettiler. 14 yıllık bayiyim bugüne kadar kuruma karşı görevlerimi eksiksiz yerine getirdim. Bundan sonra odanın alacağı hiç bir karara uymayacağını beyan ederim. TJK tarafından kapatılan makinemin açılmasını arz ederim.”

238747236432.webp

Mahkemeye gideceğiz

Damga'ya konuşan İstanbul Spor Toto ve Ganyan Bayileri Esnaf Odası Başkanı Fevzi Kuvvet, TJK’nın hukuksuz tutumunu sürdürdüğünü söyledi. Kuvvet, “Eyleme katılan esnaf cezalandırılıyor. Protesto, anayasal hakkımız. Kimse, anayasal hakkımızı kullandığımız için bizi cezalandıramaz. Konuyu mahkemeye taşıyacağız. Esnafımızdan, özür maiyetinde bir dilekçe yazmalarını istiyorlar. Bir daha eylem yapmayacağına dair söz veren esnafın makinelerini açacaklarını söylediler. Bu taleplerini de kesinlikle kabul etmiyoruz. Hiçbir esnafımız pişman değil” dedi. Ganyan bayilerinin gelirlerinin azaldığını, buna karşın maliyetlerinin arttığını gerekçe göstererek 2 yıldır prim oranlarının yüzde 5’ten yüzde 8’e çıkarılmasını istiyor. Kuvvet’in aktardığına göre Türkiye’de 3 bine yakın ganyan bayi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum