‘Sporun Oyuncakları’ sergisine ziyaret süresi uzatıldı

‘Sporun Oyuncakları’ sergisine ziyaret süresi uzatıldı
"Sporun Oyuncakları" sergisine ziyaret süresi gördüğü yoğun ilgi nedeniyle uzatıldı.

Trendyol sponsorluğunda, İstanbul Oyuncak Müzesi'nde düzenlenen ve 19 Temmuz'da açılışı yapılan "Sporun Oyuncakları" sergisi, büyük ilgi görmeye devam ediyor. Spor tarihini oyuncaklar aracılığıyla ziyaretçilere aktaran serginin süresi, yoğun talep üzerine 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.

'HENÜZ ZİYARET ETME FIRSATI BULAMAMIŞ OLAN HERKESİ BEKLİYORUZ'

Trendyol ve İstanbul Oyuncak Müzesi yetkilileri serginin uzatılması kararını yaptıkları ortak açıklama ile şöyle değerlendirdi:

"Spor sevgisini oyuncakların dünyasına taşıyan "Sporun Oyuncakları" sergisinin gördüğü yoğun ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz. Sporun birleştirici gücüne katkı sunmak ve Olimpiyatların evrensel değerlerini daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak bizler için çok değerli. Bu nedenle, daha önce 19 Temmuz-19 Ağustos arasında açık kalmasını planladığımız sergiyi uzatma kararı aldık. Henüz ziyaret etme fırsatı bulamamış olan herkesi, 31 Ağustos'a kadar "Sporun Oyuncakları" sergisine bekliyoruz."

ZİYARETÇİ SAYISI BEKLENENİN ÜSTÜNDE

Yapılan açıklamaya göre; Şair ve yazar Sunay Akın ile Aslı Nuhoğlu'nun küratörlüğünde Trendyol'un katkılarıyla düzenlenen serginin ziyaretçi sayısı beklenenin üzerine çıktı. Sergiyi bugüne dek 4 bine yakını öğrenci olmak üzere yaklaşık 8 bin kişi ziyaret etti. Antik Olimpiyat oyunlarından günümüze kadar uzanan geniş bir yelpazede spor oyuncaklarını barındıran sergide ziyaretçiler, sporun tarihsel gelişimini oyuncaklar aracılığıyla deneyimleme fırsatı buluyor. Antik Yunan'daki at arabası yarışlarından Muhammed Ali Clay'in oyuncak bebeğine kadar pek çok farklı oyuncağın yer aldığı sergi, aynı zamanda çocuklara ve gençlere sporun farklı dallarını tanıma fırsatı sağlıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.