Küçükçekmece'de site yönetimi ile mahallenin "park" kavgası sürüyor!

Küçükçekmece'de site yönetimi ile mahallenin "park" kavgası sürüyor!
İstanbul Küçükçekmece'de 2022 yılında açılan parkın bir bölümü site yönetimi tarafından çitlerle çevrilerek mahalleliye kapatıldı.

Şikayetler ve tartışmalar sürerken site yönetimi geri adım attı, çitler söküldü. Yaklaşık 1 yıldır mahalleliye açık olan park, yeniden site yönetimi tarafından çitlerle çevrildi. Mahalleli tepki gösterdi.

Küçükçekmece, İnönü Mahallesi İstiklal Caddesi'nde site yönetimi ile belediye tarafından içerisinde futbol, basketbol sahalarının da bulunduğu bir çocuk parkı yapıldı. Site sakinlerinin ve mahallelinin ortak kullandığı parkta yaşanan olayların ardından 2023 yılı Ekim ayından site yönetiminin aldığı kararla parkın bir kısmı tel örgülerle kapatılmıştı. Durumdan rahatsız olan mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine site yönetimi çitleri sökmüştü. Yerel seçimlerin ardından site yönetimi yeni bir karar alarak aynı gerekçelerle parkı bir bölümünü çitlerle tekrar kapadı. Parkı kullananlar bu kısıtlamaya tepki gösterirken, sorunun çözülmesini istedi.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, SİTE YÖNETİMİNİ UYARDI

2023 yılı Ekim ayında yaşanan aynı olayda site yönetimi şikayetler üzerine çitleri kaldırmıştı. Yine şikayetler üzerine Küçükçekmece Belediyesi'nden site yönetimine "Çitlerin kaldırılması" yönünde uyarı yazısı gönderildiği öğrenildi.

"BİZİ BURADAN DA MAHRUM EDECEKLER"

Mahalle sakini Kübranur Koçak, "İkitelli'de oturuyorum. Orada park olmadığı için buraya annemin yanına geliyorum ve çocuğumu parka getiriyorum. Fakat biz bu parkı çok sevdik, çok güzel bir park alanı. Geçen gece oturuyorduk bir beyefendi geldi ve "Biz burayı kapatıyoruz" dedi. Hatta ben güldüm dedim ki, "Nasıl burayı kapatıyorsunuz." İşte bu parkın bir kapanma saati var, devlet parkının kapanma zamanı olduğunu söylediler. Zaten ilk başta orası açıktı, sonra bir baktık orası kapandı. Sanırım yavaş yavaş, bölge bölge kapatılıyor. Bizi buradan da mahrum edecekler belli ki" şeklinde konuştu.

"MAHALLELİ OLARAK HOŞ KARŞILAMIYORUZ, AYRIMCILIK SÖZ KONUSU"

Mahalle sakini Ercan Çukurova, "Burada yaşıyorum, buranın bölünmesini mahalleli olarak hoş karşılamıyoruz, böyle ayrımcılık söz konusu. Yetkililerden, burayı hemen açmalarını istiyorum. Parkın 22.00'da kapandığını biliyorum, bence biraz daha geç kapatılabilir" ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece'de site yönetimi ile mahallenin "park" kavgası sürüyor!

Küçükçekmece'de site yönetimi ile mahallenin "park" kavgası sürüyor!

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.