Sazlıdere Barajı son durum ne, baraj doluluk oranı yüzde kaç? 5 Ekim 2023 Perşembe

Sazlıdere Barajı son durum ne, baraj doluluk oranı yüzde kaç? 5 Ekim 2023 Perşembe
İstanbul'a su sağlayan önemli barajlardan biri Sazlıdere Barajı son zamanlarda en çok su çekilen barajlar arasında yerini alıyor. Peki Sazlıdere Barajı nerededir? Sazlıdere Barajı'nın aktif su doluluk oranı yüzde kaç? Yanıtı haberimizde..

İstanbul'da kuraklık sürmeye devam ederken özellikle su kesintilerinin bölgede artmaya başlamasıyla bölge halkı da son derece tedirgin vaziyette. Peki Sazlıdere Barajı son yağışlardan nasıl etkilendi? Sazlıdere Barajı nerededir? Sazlıdere Barajı baraj doluk oranı yüzde kaç? İşte merak edilen soruları haberimizde detaylarıyla aktardık.


Sazlıdere Barajı nerededir?

Sazlıdere Barajı, İstanbul'un Arnavutköy ilçesi sınırlarında bulunan 1991 ve 1996 yılları arasında kurulan bir barajdır. Küçükçekmece Gölüne kadar uzanan Sazlıdere Barajı, batısında Büyükçekmece havzası, doğusunda ise Alibey Barajı ile çevrilidir. Ayrıca Kanal İstanbul projesinin gerçekleşmesi durumunda Sazlıdere mevkiinden geçmesi planlanan güzergahı bulunmaktadır.

sazlidere.jpeg


Sazlıdere Barajı'nın son durumu nedir?

İstanbul'da önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı, son günlerde artan kuraklıkla su seviyesi oldukça çekilen barajlarımızdan biridir. Yaklaşık %10 seviyesinin altına düşen Sazlıdere Barajı su tüketiminin artmasıyla çok yakın sürede kuruma tehlikesi altında kalma riski bulunuyor. Son birkaç aydır Arnavutköy bölgesinde uzun saatler süren su kesintilerinin yaşanması kimi zaman bu kesintilerinin günler sürmesi ise vatandaşları son derece tedirgin etmeye yetiyor.

sazlidere-5-ekim-2023.jpeg

Sazlıdere Barajı'nın doluluk oranı yüzde kaç?

İstanbul'a su sağlayan Sazlıdere Barajı, son günlerde kuvvetli yağışların etkisiyle su seviyesinde yükselme görüldü. Eylül ayında %7.78 seviyelerine kadar gerileyen su oranı kuvvetli sağanak yağışların etkisiyle %1.65 oranında yükseliş görmüştür. Hala yetersiz olan su oranı 05 Ekim 2023 Perşembe günü itibarıyla İSKİ verilerine göre şuan ki aktif doluluk oranı %9.4 seviyesindedir. İstanbul'da genel baraj doluluk oranı ise %23.5 olarak ölçülüyor.

sazlidere-baraji.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.