Savcı da mı işin içinde!

Savcı da mı işin içinde!
Albatros Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi’nin Ataköy 1. Kısım 564 ada, 14 parselde yapmayı planladığı inşaatla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Albatros Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi’nin Ataköy 1. Kısım 564 ada, 14 parselde yapmayı planladığı inşaatla ilgili tartışmalar devam ederken, tartışmalı alanın etrafında bulunan B ve D bloktan daire satın alan savcının daireler üzerinden karot aldırma çabası şirketle iş birliği içinde olup olmadığı endişesi yarattı.

Ataköy sakinlerinin tepkisine neden olan konut projesi alanında Albatros Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi’nin çalışmaları el altından devam ediyor. Bakırköy Belediyesi’nin ‘sehven’ diyerek iptal ettiği alana, mevzuata göre ruhsatı olmayan alana yapılmaması gereken elektrik ve su bağlantılarının yapılması bölge halkını endişeye düşürürken, yetkili kurumlara müracat ettikleri halde cevap alamadıklarını belirtti. Ruhsatı olmayan alana elektrik ve su bağlantısının yapılamayacağını belirten vatandaşlar, “Abonelikler neye istinaden yapılıyor? Ruhsat verildi de bizim haberimiz mi yok. Bakırköy’de bütün işler neden el altından yürütülüyor?” diye sordu.

Savcı ne yapmaya çalışıyor?
Konuyla ilgili görüş belirten bölge sakinleri, ruhsatı olmayan alana aboneliklerin yapıldığını, söz konusu alanın etrafındaki B5 ve D18’den daire satın aldığını öğrendikleri bir savcının da daire sahiplerinin rızası olmadan önce B5’ten karot aldırdığını belirterek, şimdilerde de D18’den karot aldırmaya çalıştığını ifade etti. Bölge halkı, tartışmalı alanın çevresindeki bloklardan 2 daire aldığını bildikleri savcının amacının belki de tüm bölgenin riskli alan ilan edilmesi için Albatros Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi ile işbirliği içerisinde olabileceği endişesi taşıdıklarını söyledi.
B5’ten karot alınmasına razı olmadıklarını, karot testinin binanın statiğine zarar verebileceği iddialarını da göz önünde bulundurarak, yapının inşasına esas teşkil eden projelerin tapu ya da ilgili belediyeden temin edilip edilmediğini de söyleyen mülk sahipleri, yasal olarak karot alınmasına engel olamadıklarını, bina önekleri alınırken karot makinasının dahi zorlanarak arızalandığını iddia etti.

Bu büyük bir haksızlık
Tartışmalı alanın etrafında bulunan D18 Bloktan da bir daire aldığı bilinen savcının şimdilerde oradan da karot aldırma çabasına girdiğini belirten mülk sahipleri, “Tüm alan riskli ilan edilebilir. Karot alan firmayı bilmiyoruz. Yasadaki boşluktan faydalanılıyor. Riskli çıkması durumda ki bizler binamızın sağlamlığından eminiz ama olası bir durumda yeniden yapılması için yüzde 50+1 çoğunluk aranıyor ama karot için tek bir kişinin talebi yeterli oluyor. Bu büyük bir hata ve haksızlık” dedi.

Rant hırsından bıktık
Türkiye’de uygulanmış ilk uydu kent projelerinden biri olan ve bugünkü haliyle, merkezlere yakınlığı, yapıların kalitesi, park ve yeşil alanlarıyla İstanbul’un en lüks semtlerinden biri sayılan mahallelerindeki bu rant hırsından artık bıktığını söyleyerek ilgili ve yetkilileri göreve davet etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.