Şahin Çakır: BİM'e kızgındım!

Şahin Çakır: BİM'e kızgındım!
CHP'de başlayan değişim kavgası mahalle delege seçimlerine sirayet etti.

CHP'de başlayan değişim kavgası mahalle delege seçimlerine sirayet etti. Maltepe’de hafta sonu yapılan seçimlerde “Değişim” grubunun oy kullanacak partililere market kartı dağıttığı yönündeki iddiaları üzerine Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Şahin Çakır kartın görselini “Sen nelere kadirsin BİM” mesajıyla paylaştı. Damga’ya konuşan Çakır, “BİM’den hisse aldım. Hisselerde büyük düşüş yaşandı. Zararım büyük oldu. Pazar günkü seçimlerde bu kart önüme gelince bu paylaşımı yaptım. Kızgınlığım sadece BİM’e yönelikti” dedi.

CHP’de mahalle delege seçimleri kıran kırana geçiyor. Herkes açık açık saflarını belli etmese de hangi belediye başkanının kimi desteklediği biliniyor. Erdoğan Toprak’a yakınlığıyla bilinen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in “Değişim”grubuyla birlikte hareket ettiği öğrenildi. Kartal’da Yüksel’in, Küçükçekmece’de ise Kemal Çebi’nin desteklediği listenin delege seçimini kaybetmesi şok etkisi yarattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun delegelerinin yüzde yüzünü kazandığı tek ilçenin Tuzla olduğu öğrenildi. Bazı ilçelerde yarı yarıya eşitlik söz konusu olsa da ilçelerin büyük çoğunluğunun Genel Merkez kontrolünde olduğu belirtiliyor.

Pazarlık yaptılar

Kemal Kılıçdaroğlu, delege sayılarının birbirine yakın olan ilçelerdeki ilçe seçimini öne aldırmak için harekete geçti. Bu ilçeler arasında Bakırköy, Beşiktaş, Maltepe geliyor. İlçe seçimlerinin öne alınması için delegeler tek tek arandı. Bazı mahalle delegelerinin “Buna imza atarız ama karşılığında meclis üyesi listesine yazılma garantisi isteriz” şeklinde talepte bulunduğu iddia edildi. Özellikle mahalle delege seçimlerinin üzerinden 48 saat geçmemişken delegelerden böyle bir talep gelmesi şaşkınlık yarattı.

İlginç savunma

Pazar günü Maltepe’de mahalle delege seçimlerine market kartı tartışması damga vurdu. Delegeleri seçecek partililere içerisinde 500 lira yüklü olan market kartı dağıtıldığı bilgisi yayıldı. Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Şahin Çakır, bu tartışmayı sosyal medyaya taşıdı. Çakır, market kartının görselini, “Sen nelere kadirsin BİM” mesajıyla paylaştı. Çakır’ın savunması da bir hayli ilginç oldu, “Benim BİM’de yüklü miktarda hisse senedim vardı. Büyük zararım oldu. Uzun zamandır kızgınlığım vardı. Pazar günkü delege seçimlerinde kart önüme gelince bu paylaşımı yaptım. Dikkat ederseniz kişileri yazmadım. Sadece BİM’e yönelikti kızgınlığım. Onun içinde mesajda sadece onları yazdım” dedi.

YÜKSEL VE CANPOLAT'IN İSİMLERİ KONUŞULUYOR

CHP’de ilçe seçimlerinden sonra en büyük rekabet il başkanlığında yaşanacak. CHP kulisleri daha şimdiden hareketlendi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun işaret edeceği adayın büyük ihtimalle eski Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel olduğu dillendiriliyor. Yüksel’in dışında Kılıçdaroğlu’nun, Gürsel Tekin, Selçuk Sarıyar isimlerine de sıcak bakabileceği konuşuluyor. Ancak kısa bir süre önce Genel Başkan Danışmanlığına getirilen Yüksel’in bu koltuk için en güçlü aday olduğu ifade ediliyor. Değişim grubunun gösterebileceği aday isimleri de iki-üç isim arasında gidip geliyor. Şu anda en güçlü adayın eski il başkanı Cemal Canpolat olduğu kulislerde sıklıkla dillendirilmeye başlandı. Canpolat dışında İmamoğlu’yla zoom toplantısına katılan Onursal Adıgüzel'in de aday olması yönünde baskılar yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.