Ramazan Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Metrobüs, Marmaray, Metro, Otobüs, Tramvay, İstanbul, Ankara, İzmir

Ramazan Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Metrobüs, Marmaray, Metro, Otobüs, Tramvay, İstanbul, Ankara, İzmir
Ramazan Bayramı'na birkaç gün kala İstanbul'da kalacak olan vatandaşlar İETT, metro, metrobüs, tramvay, marmaray gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağını araştırıyor.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasının ardından milyonlarca İstanbullu keyifli vakit geçirmek ve gezmek isterken İETT araçlarının da ücretli olup olmayacağını merak ediyor. Her yıl bayramlarda genellikle toplu taşıma ücretlerinin ücretsiz olmasıyla birlikte vatandaşlar planlarını ertelememek için İETT otobüsleri, metro, metrobüs, tramvay, marmaray gibi araçların son durumunu ilgiyle takip ediyor. Peki Ramazan Bayramı 2024 İstanbul'da toplu taşıma araçları ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçlarının bedava olması bekleniyor? İşte yanıtı...

İstanbul, Ankara, İzmir toplu taşıma araçları Ramazan Bayramı'nda ücretsiz mi 2024?

Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da geçireceklere, 9 günlük tatilde gezmeyi planlayanları yakından ilgilendiren toplu taşımaların ücretsiz olup olmayacağı sonunda belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde yer alan Resmi Gazete'de yayımlanan karar çerçevesinde; İstanbul'da Gayrettepe İstanbul Havalimanı - Arnavutköy Metro, Marmaray, Sirkeci - Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ücretsiz olarak hizmet verecek.

Ayrıca Ankara'da Başkentray, İzmir'de İZBAN ücretsiz olacak. Yukarıda belirtilen hatlar 10 Nisan 2024 Çarşamba gününden başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma günü gece yarısına kadar ücretsiz olacak şekilde belirtilmiştir.

2024 Ramazan Bayramı'nda köprüler ücretsiz mi?
15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 07:00'a kadar ücretsiz olacak.

İstanbul'da İETT, metro, metrobüs, tramvay, otobüs ücretsiz mi 2024?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerine bağlı olan İETT, Ramazan Bayramı'nda İETT, metro, metrobüs, tramvay, otobüs gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı ile ilgili yapılan duyuruyla; 10 Nisan 2024 Çarşamba - 12 Nisan 2024 Cuma tarihlerinde saat 06:00'dan 00:00'a kadar Cumartesi seferi uygulanacağı ve kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin ücretsiz ulaşımdan faydalanabileceği açıklandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.