Özyeğin Üniversitesi'nin yeni rektörü Barış Tan oldu

Özyeğin Üniversitesi'nin yeni rektörü Barış Tan oldu
Özyeğin Üniversitesi'ne yeni atanan rektörü Prof. Dr. Barış Tan oldu.

Özyeğin Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Barış Tan atandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Tan, devraldığı rektörlük görevi süresince Özyeğin Üniversitesi'nin, global etkisi yüksek, girişimci bir araştırma üniversitesi olarak dünya çapında tanınan, tercih edilen ve örnek alınan bir kurum olmasını hedeflediklerini belirtti.

Tan, "Özyeğin Üniversitesi, kuruluşundan bu yana yetiştirdiği geleceğin sorumlu global vatandaşları ve liderleri olacak mezunları, yenilikçi ve dönüştürücü eğitim yaklaşımı ve programları, global problemlere yenilikçi çözümler sunmayı, toplumun yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmayı hedefleyen araştırma programları ve tüm paydaşlarla yaptığı iş birlikleri ile bilimsel, sosyal ve ekonomik global etkisi olan bir girişimci araştırma üniversitesi olmayı merkezine almıştır." ifadelerini kullandı.

Özyeğin Üniversitesi'nin dünya çapında tanınmayı, tercih edilmeyi ve örnek alınmayı hedeflediğini aktaran Tan, "Üniversitemizdeki mevcut çalışmalarımızı daha da ileriye taşıyarak, global etkisi yüksek girişimci bir araştırma üniversitesi olma ve bu şekilde dünya çapında tanınma, tercih edilme ve örnek alınma hedefimiz doğrultusunda tüm paydaşlarımızla birlikte üretmek, tasarlamak ve çalışmak için sabırsızlanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Özyeğin Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Mustafa Özyeğin de üniversiteyi 15 yıl evvel çağdaş, öğrenci odaklı ve girişimci bir üniversite olarak kurduklarını ifade etti.

Özyeğin, "Sektörlerle iç içe tasarladığımız yenilikçi yapımıza ve güçlü akademik kadromuzla mükemmellik hedefimize doğru beraber ilerlemek için aramıza katılan Prof. Dr. Barış Tan'ı, bu önemli göreve atanmasından ötürü tebrik ediyorum. Prof. Tan'ın güçlü liderliğinde, Özyeğin Üniversitesi’ne kazandıracağı yeni birikim ve vizyon ile ulusal ve uluslararası başarılarımızın daha da artacağına inanıyoruz." açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Barış Tan kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi'nden Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans, University of Florida’dan Endüstri ve Sistem Mühendisliği yüksek lisans, Üretim Sistemleri konusunda yüksek lisans sonrası uzmanlaşma ve Yöneylem Araştırması konusunda doktora dereceleri alan Prof. Dr. Barış Tan, 1994-2024 arasında Koç Üniversitesi'nde İşletme ve Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Direktörü görevlerini yürüttü.

Tan, Özyeğin Üniversitesi'ne 1 Mart'ta Endüstri Mühendisliği ve İşletme öğretim üyesi olarak katıldı ve 26 Temmuz itibarıyla Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile rektör olarak atandı. Üretim sistemlerinin tasarımı ve kontrolü, tedarik zinciri yönetimi ve stokastik modelleme konularında uzmanlığı bulunan Tan, aralarında Türkiye Bilimler Akademisi Seçkin Genç Araştırmacı Ödülü'nün de olduğu birçok ödüle ve TÜBİTAK ve NATO Araştırma Bursları'na layık görüldü.

Harvard University'de, MIT'de, University of Cambridge'te, University College London'da ve Politecnico di Milano'da misafir öğretim üyesi olarak görev yapan Tan, dünyanın çeşitli üniversite ve kuruluşlarına danışma ve yönetim kurullarında yer almayı sürdürüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.