Dünyanın en iyi açık su yüzme yarışı "Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı" için geri sayım başladı

Dünyanın en iyi açık su yüzme yarışı "Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı" için geri sayım başladı
Dünyanın en iyi açık su yüzme yarışı seçilen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için geri sayım başladı. Yarışma 25 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından ilk defa 23 Temmuz 1989'da Uluslararası Olimpiyat Komitesi desteği ve 68 yüzücünün katılımı ile düzenlenen Boğaziçi yarışı, 2023 yılında 77 ülkeden 2400'ü aşkın yüzücüyü bir araya getirmişti. 2010 yılından bu yana yarışı tamamlayan yüzücüleri "Kıtalararası Yüzücü" sertifikası ile ödüllendiren Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 2016 yılında Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından "Yılın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu" olarak seçilmiş, 2019 yılında ise "Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışı" oylamasında birinciliği elde etmişti.

İKİ KITAYI 36. KEZ BİRLEŞTİRECEK

İstanbul, iki kıtayı birleştiren dünyadaki en prestijli yüzme organizasyonu olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışına 36. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın beş kıtasından gelen rekor sayıdaki başvuruların ardından Türkiye dahil 78 farklı ülkeden 2 bin 824 yüzücü 25 Ağustos'ta yapılacak yarışta İstanbul Boğazının eşsiz sularında iki kıtayı birleştirecek.

Asya'dan Avrupa'ya yüzülen tek yarış olma özelliğine sahip olan ve Samsung'un 21 yıldır ana sponsoru olduğu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 36. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için dünyanın dört bir yanından katılımcılar 25 Ağustos'ta bir araya gelecek.

REKOR SAYIDA BAŞVURU YAPILDI

Katılım için beş ayrı kıtadan gelen rekor sayıdaki başvurular sonucunda, Türkiye dahil 78 ülkeden toplam 2 bin 824 yüzücü, Asya'dan Avrupa'ya geçecekleri benzersiz yarışa katılmaya hak kazandı.

Dünyanın en iyi açık su yüzme yarışı "Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı" için geri sayım başladı

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.