Ortaköy esnafının Arap turistlere özel şovları olay yarattı!

Ortaköy esnafının Arap turistlere özel şovları olay yarattı!
Ortaköy’deki kumpircilerin Arap turistleri çekmek için gerçekleştirdiği müzikli şovun görüntüleri eleştirilere neden oldu.

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan ünlü turistik semt Ortaköy’de yer alan kumpircilerin Suudi Arabistanlı turistleri tezgahlarına çekmek için yaptıkları şovlar sosyal medyada yankı uyandırdı.

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alan Ortaköy’ün meşhur kumpir standları bu kez Arap turistlere özel şovlarıyla gündem oldu.

Kumpir tezgahlarında çalışanlar, Suudi Arabistan’dan gelen turistleri görünce önce Arapça şarkılar açarak yabancı müşterilerin ilgisini çekmeye çalıştı. Müziğin yanı sıra çalışanların ellerinde Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman’ın ve Suudi Arabistan bayrağının fotoğraflarını tuttukları da görüldü.

Bir Arap turist Beşiktaş sokaklarında çektiği görüntüyü kişisel sosyal medya hesabından paylaşınca sosyal medya yıkıldı.

Birçok Türk vatandaşı yaşananlara tepki gösterirken, Beşiktaş Belediyesi’ni konuyla ilgili harekete geçmeye davet etti.

Kurumdan konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, kumpir standlarında yüksek sesle turist çekmeye çalışan esnaf hakkında işlem uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.