Önce savurdular şimdi satıyorlar!

Önce savurdular şimdi satıyorlar!
Belediyeler bütçelerini festivallere, tanıtımlara ve gereksiz organizasyonlara dağıtınca kasaları boşaldı

Belediyeler bütçelerini festivallere, tanıtımlara ve gereksiz organizasyonlara dağıtınca kasaları boşaldı. İller Bankası’ndan kredi çeken bazı belediyelere bu paralar da çare olmayınca mülk satışı öne çıktı. Üsküdar Belediyesi 5 dükkan 6 daire, Pendik Belediyesi bir arasa iki taşınmaz, Sancaktepe Belediyesi bir arsa, Tuzla Belediyesi iki arsa ve Şile Belediyesi 19 arsa satacak.

Belediyeler borç batağından kurtulmak için mülkiyetindeki arsaları satışa çıkardı. İhale ile taşınmaz satışı yapan belediyelerin başında Pendik Belediyesi geliyor. Belediye Dolayoba’da bulunan bin metrekarelik arsayı 25 milyon muhammen bedelden satışa çıkardı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın olan arsanın satışı 26 Temmuz’da yapılacak. İki gün sonra da Dolayoba’da bulunan bir diğer arsanın satışı yapılacak. Bin 300 metrekarelik arsaya biçilen değer ise 33 milyon lira oldu. Kurtköy’de bulunan bir diğer taşınmaz ise 14 Temmuz’da 4 milyon 838 bin liradan satılacak.


Dükkan satıyor!

Üsküdar Belediyesi’ndeki manzaranın da Pendik’ten bir farkı yok. Savurganlığa yüksek enflasyon da eklenince Üsküdar Belediyesi sıcak para bulmak için mülk satışına yöneldi. Mülkiyeti belediyenin olan Yavuztürk Mahallesi’ndeki 5 dükkan 6 daire 20 Temmuz tarihinde kapalı teklif usulüyle satılacak. Bu mülkler için belirlenen muhammen bedel ise 34 milyon 900 bin lira oldu. İhalenin teknik şartnamesine mülk edinerek vatandaşlık almak isteyen yabancı uyruklu vatandaşların da teklif verebileceği maddesi de eklendi.


Konut imarlı arsa

Elindeki ufak arsaları satılığa çıkartan bir diğer belediye ise Fatih oldu. Fatih Belediyesi Kentsel, Tarihi, Kentsel Arkeolojik, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar planında (Koruma Bölgesi: III) kalan bin 206 metrekarelik arsasını 12 Temmuz’da satışa çıkardı. Belediyenin bu arsa için belirlediği muhammen bedel 6 milyon 500 bin lira oldu. Sancaktepe Belediyesi ise ticaret -Konut imarlı 404 metrekarelik arsasını 6 Temmuz’da satışa çıkardı. Belediyenin bu arsa için belirlediği fiyat ise 3 milyon 900 bin lira oldu. Elindeki irili ufaklı mülkleri satan bir değer belediye ise Tuzla oldu. Tuzla Belediyesi işgalli olan 500 metrekarelik arsalarını 11 Temmuz’da 3 milyon 900 bin liradan satışa çıkardı.


ŞİLE BELEDİYESİ 19 ARSA SATIYOR

Yaz ayında tatilcilerin akınına uğrayan Şile Belediyesi 11 Temmuz’da 19 arsasını satışa çıkardı. “Mülkiyeti Belediyemize ait; Balibey Mahallesi'nde kain aşağıda belirtilen arsa vasıflı taşınmazlar ihale ile satılacaktır” duyurusuyla satışa çıkarılacak arsaların muhammen bedeli ise 200 milyon lira olarak belirlendi. Kapalı teklif usulüyle satışı yapılacak arsaların tahmini olarak 250 milyon liraya satılması bekleniyor. Belediyenin satacağı arsaların villa imarlı arsalar olması ise şimdiden alıcıların iştahını kabartmış durumda.


HASTANE İMARLI ARSASINI SATIYOR!

Beykoz Belediyesi de Baklacı Mahallesi’nde bulunan 9 dönümlük arsasını 5 Nisan’da 108 milyon liraya satışa çıkardı. Kapalı teklif usulü satışa talipli çıkmadı. Borç batağındaki belediye, iki kat hastane imarlı arsayı satabilmek için bu defa indirime gitti. Hastane arazisi bu defa 86 milyon muhammen bedelle 19 Ağustos’ta kapalı teklif usulüyle satılacak. Arsa için yabancı uyruklu vatandaşlar da teklif verebilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.