"Okullarda tedbir şart"

"Okullarda tedbir şart"
Bakırköy Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısı başkan Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Eyüpsultan'da katledilen okul müdürü İbrahim Oktugan üzerinden eğitim tartışması yapıldı.

Bakırköy Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı, Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, gündem dışı söz alan meclis üyeleri de sırasıyla konuştu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramını kutlayarak ilk konuşmayı yapan Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Avukat Selen Kocaoğlu, ulusumuzun doğuşunun başlangıcını kendi doğum günü ilan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle andı.

Güvenlikçi olmalı

Nutuk’tan alıntılarla konuşmasını sürdüren Kocaoğlu’nun ardından söz alan Temel Polat da öğretmenlerin dertlerinden, şikayetlerinden ve taleplerinden bahsederek yaptığı konuşmasına, önceki gün özel bir lisenin müdürü olan İbrahim Oktugan’ın 5 ay önce okuldan uzaklaştırılan yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından silahla vurularak katledilmesini hatırlatarak, yabancı öğrenci sorununu gündeme getirdi. Türkçe'ye hakim olmayan öğrencilerin, hiçbir alt yapı olmadan sınıflara doldurulmasının öğretmenleri zorladığını ve eğitim sistemini aksattığını belirten Polat, her okulun kapısına güvenlik personeli konulması gerektiğini vurguladı.

Tedbir tartışması

Ak Partili Meclis Üyesi Gülcan Gerz de Anneleri Günü ile ilgili konuşarak, AK Parti döneminde yapılan birçok yasal düzenleme ile kadınlara verilen haklardan bahsetti. Gerz, konuşmasının sonunda şehit ve gazi annelerini, engelli çocuk sahibi anneleri ve Diyarbakır Anneleri ile birlikte ülkelerinde çocukları için mücadele veren Gazzeli annelerin gününü kutladı. Toplantıda söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Ali Fatinoğlu ise bir öğretmenin katledilmesinin geleceğimizi ve çocuklarımızı da tehlikeye attığını ancak her okulun kapısına bir güvenlik personeli fikrine katılmadıklarını ifade ederek, uzun yıllar CHP’de yöneticilik yapmış biri olarak o zamanki felsefelerinin müdür, öğretmen ve öğrenci iş birliğinde sevgi ve saygı ikliminde büyümesi olduğunu belirtti. “Polisiye tedbirlerle çözüm aramak, bizim için bir çözüm düşüncesi değildir. Çözüm sevgi ve saygı” diyen Fatinoğlu’na, CHP'li Ali Rıza Akyüz cevap verdi. Akyüz, polisiyle tedbirlerin AK Parti dönemiyle başladığını söyledi. Ali Fatinoğlu da “AKP değil Ak Parti bu bir. İkincisi de AK Parti bu konuda çok güzel işler yaptı. Sosyalizmin ana felsefesi olan bilgi eğitimini çocuklara eşit katkı sağladı. Defteri kitabı bedava verdi” dedi.

Demek ki bir şey var

CHP Grup Başkanvekili ve Sözcüsü Avukat Uğur Dündar ise Ak Parti'nin 23 yıllık iktidarında en çok değiştirdikleri alanın Milli Eğitim olduğunu vurguladı. Öğrencilerin sınava gireceği yılda bile müfredatta değişiklik yapıldığını dile getiren Dündar, 35 yaşında olması hasebiyle kendisinden çok daha tecrübeli olduğuna inandığı Ali Fatinoğlu’na, “Hiçbir dönemde çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin başına okul içinde bir şey gelir mi diye düşünmedik. Bu dönemde eğer bunu konuşuyorsak, demek ki bir şey var. Amerika gibi başka ülkelerdeki sorunlar ülkemizde olmasa da bu konuları şimdilerde konuşup ön almamız, eğitimdeki kalitesizliğin yanında, bir de güvenlik sorununun eklenmemesi lazım diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ll.jpeg

BANKAMATİK MEMURLARA NE YAPTINIZ?

Bakırköy Belediye Meclis toplantısının mayıs ayı birleşiminde konuşan Ak Partili Ali Fatinoğlu, belediyede çalışan bankamatik memurlarını sordu. İmzaladıkları meclis tutanaklarının bir örneğini de ileride yaşanacak olası kötü olaylar için talep eden Fatinoğlu, bununla ilgili ağır cezada yargılanan Meclis üyeleri olduğunu savundu. Bundan önceki yönetimlerde bankamatik diye tabir edilen kişilerin iki aylık süreçte tespit edilmiş olması gerektiğini vurgulayan Fatinoğlu, mevcut bütçe ile ilgili de önümüzdeki ay konuşacağını belirtti. Tüm Meclis tutanaklarının imzanladıktan sonra Meclis üyelerine verilmesini talep eden Fatinoğlu, bunun siyasi parti fark etmeksizin herkes için önemli olduğunu vurguladı. Fatinoğlu, “Tutanakları imzaladıktan sonra arada boşluk olabiliyor ve kötü niyetli birisi bir negatiflik yaptıysa yazıyor, o yazdıktan sonra alta imza atanlar da kabul etmiş sayılıyor” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.