Meteoroloji'den Marmara'ya uyarı, 13 il için alarm verildi! 14 Haziran 2024 Cuma

Meteoroloji'den Marmara'ya uyarı, 13 il için alarm verildi! 14 Haziran 2024 Cuma
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara Bölgesi başta olmak üzere 13 il için sarı kod uyarısı verildiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Marmara Bölgesi dahil 13 il için sarı kodlu uyarı verildiğini açıkladı. Buna göre 14 Haziran 2024 Cuma günü Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde bulunan 13 il genelinde kuvvetli rüzgar ile birlikte fırtına etkisini gösterecek.


MGM tarafından yapılan uyarıya göre Afyonkarahisar, Balıkesir (Altıeylül, Dursunbey, Kepsut, Sındırgı, Bigadiç, İvrindi, Savaştepe ilçeleri) Burdur, Denizli, Isparta, Kütahya, Uşak, Aydın (Bozdoğan, Kuyucak, Sultanhisar, Karacasu, Nazilli, Buharkent ilçeleri) Bilecik, Bursa (Osmangazi, Gürsu, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Harmancık, Yıldırım, Kestel, Keles, Orhaneli, Büyük Orhan ilçeleri) Eskişehir, İzmir (Kiraz, Ödemiş ve Beydağ ilçeleri) ve Manisa illerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına nedeniyle sarı kod uyarısı verildi.

Fırtına saatte 80 km hıza çıkacak!

Yapılan uyarıya göre rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi bekleniyor. MGM yetkilileri tarafından yapılan sarı kodlu uyarıda vatandaşların ulaşımda aksamalar, çatı uçması, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor.

616x321-1557806443986-001.webp

Marmara'ya yağmur geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayınlanan 5 günlük haritalı hava tahmin raporuna göre 14 Haziran 2024 Cuma günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Bursa ve İstanbul'un kuzeyinde kalan ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Sıcaklıklar Marmara Bölgesi'nin genelinde 30 ila 35 derece arasında ölçülecek.

Hava Türkiye genelinde nasıl olacak?

Türkiye genelinde 14 Haziran 2024 Cuma günü hava yurt genelinde 30 derecenin üzerinde seyredecek. Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışlar etkili olurken, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde sıcaklık 40 dereceyi bulacak. Ayrıca kuvvetli rüzgar nedeniyle fırtına bekleniyor.

14-001.jpg

Karadeniz'in kuzeyinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık 30-37 derece aralığında olacak. Karadeniz'in güneyi, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde güneşli hava etkisini sürdürecek.

Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık 41 dereceye kadar yükselirken, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de sıcaklık 28 ila 31 derece aralığında ölçülecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.