Kıyma dizisinin setine silahlı saldırı! Sevilen oyuncu yaralandı

Kıyma dizisinin setine silahlı saldırı! Sevilen oyuncu yaralandı
Dijital dizi platformunda yayınlanan "Kıyma" isimli dizi setinde şoke eden olay yaşandı. Sevilen dizinin 4. sezon çekimlerinde silahlı saldırı düzenlendi.

Blu TV'de yayınlanan ve 3. sezondur seyircisiyle buluşan "Kıyma" isimli dizinin yeni bölümleri çekilmeye başlandı. Dizinin 4. sezonu için set ekibi çekime başladığı 18 Haziran'da korku dolu anlar yaşandı.

Sevilen dizi Kıyma'nın yayınlanacak yeni sezon bölümlerinde Kadri Beran Taşkın'ın yönettiği ve Kartal'daki BE Platoları'nda devam eden çekimlerinde silahlı saldırı meydana geldi.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre; Sıfır Bir dizi ekibinin Kıyma isimli dizi setinde silahlı saldırının yaşandığı ve bir oyuncunun yaralandığı belirtildi. Haberin devamında; Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ekip platonun kapısının önünde hazırlık yapıyordu. Oyuncular sahne provasına başlamak üzereyken Adana’dan gelen ana oyuncu ekibine ateş açıldı. Kıyma dizisinin ekibi 10 Haziran’da 4. Sezon için sete çıktı. Kadri Beran Taşkın’ın yönettiği, görüntü yönetmenliğini Orkun Göntem’in üstlendiği Blutv’de yayınlanan dizinin dün Kartal Be Platoları’ndaki çekimlerinde senaryoyu aratmayan bir olay çıktı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ekip platonun kapısının önünde hazırlık yapıyordu. Oyuncular sahne provasına başlamak üzereyken Adana’dan gelen ana oyuncu ekibine ateş açıldı.

kiyma-dizisi.webp

Saldırıda Cengizhan Yurdutek yaralandı

Açıklamaların devamında; Arkadaşlarıyla yaklaşan eli belinde olan bir şahıs yaklaşıp 5 el kurşun sıktı. Dizinin Cengo rolüyle tanınan oyuncularından Cengizhan Yurdutek, bu sırada ölümden döndü. Silahlı kişiyi fark eden Yurdutek bankın arkasına atladı. Bu sırada başını sıyıran mermi nedeniyle yaralandı. Dizi ekibi saldırganların peşine düştü, ancak yakalayamadı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kanlar içinde kalan Cengizhan Yurdutek’in tedavisini yaptı. Polis olay yerinde inceleme yaptı ve ifadeleri aldı. Bugün işlerinin başına geri dönen dizi ekibi olayın kendilerine değil, platoya yönelik olduğunu söyledi. Plato yetkilileri de olayın kendileriyle hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti." ifadeleri yer aldı.

kanli-001.webp

Kıyma dizisinin yapım şirketinde silahlı saldırı ile ilgili açıklama geldi

Kıyma dizisinin set ekibine yapılan silahlı saldırının ardından BE Film Yapım Plato Stüdyo şirketinden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; “18.06.2024 günü öğleden sonra işyerimizin dış kapısından yapılan silahlı saldırı nedeniyle üzgün olduğumuzu ancak gerek firma çalışanlarımızın gerekse çekim yapmak amacıyla orada bulunan Kıyma dizisi ekibi çalışanlarının canına zarar gelmediğinden ötürü müsterih olduğumuzu beyan eder, yaralanan Kıyma dizisi oyuncusuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

"Kıyma dizisi ekibine yapılmış bir saldırıdır"

Hepimizi derinden üzen bu hadise, yargıya intikal etmiş olup, soruşturma ve kovuşturma evrelerinin tamamlanarak saldırganların yargılanmaları sonucunda hüküm kesinleşene kadar herhangi bir açıklama yapmanın yargılamanın selameti açısından doğru olmadığının bilicindeyiz. Ancak şu kadarını söyleyebiliriz ki, bu saldırı firmamıza yönelik değildir. Hadise, Kıyma dizi ekibinin platomuzun ana kapısının önünde bulunduğu sırada dışardan ekibe doğru yapılmış bir saldırı olarak görünmektedir.

BE Film Yapım Plato Stüdyo, sinema televizyon sektörünün önemli ve saygın bir firması olarak daha önce hiçbir şekilde bu tarz bir olaya maruz kalmamıştır. Oyuncusundan, set çalışanına kadar tüm sektör mensupları tarafından çok iyi bilindiği üzere firmamız, tüm ekiplerin huzur ve güven içinde çalıştığı, son derece profesyonel hizmet aldığı bir platodur. Gerek firma yetkilileri, gerekse tüm çalışanlarımız daha önce herhangi bir tehdit almamış, her ne şekilde olursa olsun en ufak bir saldırı girişimine maruz kalmamıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.