İstanbul'da yüksek su tüketimi kırıldı, İSKİ uyardı: 'Suyun bol ama tasarrufu unutma'

İstanbul'da yüksek su tüketimi kırıldı, İSKİ uyardı: 'Suyun bol ama tasarrufu unutma'
İstanbul’da barajların ortalama doluluk oranının yüzde 75’in üzerinde olmasına rağmen, İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak su tasarrufu çağrısında bulundu.

İstanbul'da barajların doluluk oranı şu an yüzde 73.43. Ancak geçtiğimiz yılın bu aylarında barajların doluluk oranı yüzde 50'yi bile bulamamıştı. Buna rağmen tedbiri elden bırakılmaması ve suyun tasarruflu kullanılması konusunda uyarılar sürüyor.

İstanbul’da bu ay günlük su tüketim rekoru kırıldı. Günlük su tüketimi 3 milyon metreküp seviyelerindeyken son sıcaklarla beraber su tüketimi 3 milyon 600 bin metreküpün üzerine çıktı.

İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, İstanbul’da bu ay günlük su tüketiminin rekor kırdığını söyleyerek su tasarrufu çağrısında bulundu.

Hürriyet'e konuşan Başa, aşırı su tüketimi nedeniyle susuzluğun her an kapıda olabileceğini hatırlattı. Barajların doluluk oranlarının ne olursa olsun, suyu tasarruflu kullanması gerektiğini dikkat çeken Başa, "Vatandaşlarımıza su tasarrufu için çağrıda bulunuyoruz. Su ayak izi (insanlar tarafından tüketime bağlı olarak su kapsamını gösterir), karbon ayak izinin (insan faaliyetlerinin ve tüketimlerinin atmosferde yayılan karbondioksit gazı dahil tüm sera gazlarının çevreye verdiği zararın ölçüsü) azaltılması için, su tasarrufu hepimizin vatandaşlık görevi" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.