Kağıthane’de aşure ikramı bu sene 35 bin kişiye ulaştı

Kağıthane’de aşure ikramı bu sene 35 bin kişiye ulaştı
Kağıthane Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği etkinlikte vatandaşlara 35 bin kase aşure ikram etti.

Kağıthane'de her sene geleneksel hale gelen aşure ikramı bu sene de 35 bin kişiye ulaştı. Kağıthane Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe katılan İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili Büşra Paker, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, kaynayan aşure kazanlarının önüne geçerek ikramda bulundu.

GÜL: AŞURE FARKLILIKLARI BİR KAZANDA TOPLAYAN, BİZİ BİR EDEN GELENEKLERİMİZDEN BİRİ

İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı konuşmada, "Aşure farklılıkları bir kazanda toplayan, bizi bir eden geleneklerimizden bir tanesi. O açıdan belediyenin bu organizasyonu yapması çok kıymetli ama sizin gelmeniz daha da kıymetli. Her birinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmasın" dedi.

PAKER: BUGÜN BİRLİĞİN VE BEREKETİN SEMBOLÜ

AK Parti İstanbul Milletvekili Büşra Paker, "Bugün çok kıymetli ve inancımızda çok büyük bir gün, aynı zamanda bugün birliğin bereketin sembolü. İnşallah bu kaynayan kazanlar hem hanelerinize, hem ailelerinize, hem de Kağıthane'mize bereket getirsin" diye konuştu.

Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten de böyle etkinliklerin birlik ve beraberlik açısından önemine değinerek Kağıthane Belediye'sine teşekkürlerini sundu.

ÖZTEKİN: MUHARREM AYI HEM BEREKETİN HEM DE PAYLAŞMANIN AYI

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Hem bereketin hem de paylaşmanın ayı olan mübarek Muharrem ayının 10'unda Aşure Günü'nde birlikteyiz. Bununla birlikte Hz. Hüseyin'in şehadetinin yıl dönümündeyiz. Rabbim şehadetini kabul etsin. Aşure ikramında bulunmuş oluyoruz. Allah kabul etsin" diye konuştu.

"PAYLAŞMAK ÇOK GÜZEL"

İlçe sakinlerinden Ahmet Ocak, "Böyle etkinlikler olunca vatandaşlar seviniyor, gönülleri alınıyor. Paylaşım çok güzel. Her belediye bunu yapmalı" ifadelerini kullandı.

"AŞUREYİ ÇOK BEĞENDİM"

13 yaşındaki Yusuf ise "Atalarımızı, şehitlerimizi anmak için düzenlenen bu etkinlikten dolayı Kağıthane Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Aşureyi çok beğendim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar okundu ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti. Daha sonra ise ikram başladı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.