Bülent Kerimoğlu yine haksız çıktı!

Bülent Kerimoğlu yine haksız çıktı!
Bakırköy Belediyesi'nde dönemin Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu yönetimindeki encümen kararı ile yıkılan Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri ile ilgili süren hukuk davası sonunda nihayetlendi. Mahkeme Bakırköy Spor Vakfı’nı haklı buldu

Bakırköy Belediyesi'nde dönemin Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu yönetimindeki encümen kararı ile yıkılan Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri ile ilgili süren hukuk davası sonunda nihayetlendi. Mahkeme Bakırköy Spor Vakfı’nı haklı buldu. 1988 yılında dönemin Belediye Başkanı olan ve hala vakfın başkanlığını yapan Naci Ekşi tarafından kurulan tesislerin bulunduğu alan, Emlak Bank tarafından spor tesisi alanı olarak Bakırköy Belediyesi’ne devredilmiş, arazi üzerindeki tüm yapıların inşaatı belediyenin gözetimi ve denetiminde yapılmıştı.

Büyük tepkilere sebep olmuştu

2014 seçimlerinde belediye başkanı olan Bülent Kerimoğlu’nun temayül gereği vakıf başkanı olmuş ve aradan geçen 6 ay sonunda ‘başkanlıktan ayrılıyorum’ diyerek istifa etmiş ve istifasının ertesi gününde vakfa tahliye yazısı göndermişti. Devamında süren tahliye davasının iptali ile ne meclis ne de mahkeme kararı olmasan Encümen kararı ile bir gece yarısı saat 03:00’da yıkımına başlanan vakıf tepkilere neden olmuştu. Encümenden alınan kararda yıkılacak alan 2780 metrekare olarak belirlenmiş ancak içerisinde yarı olimpik havuzda olan 7 bin metrekare alan yıkılmış, yıkım sırasında da Mustafa Yılmaz isimli belediye personeli bir işçi üzerine demir düşmesi sonucu acı bir şekilde hayatını kaybetmişti. Yıkım alanına gelen dönemin başkanı Bülent Kerimoğlu, yaşanan olaylardan dolayı kendisine tepki gösteren vatandaşlara karşılık vermiş, çıkan olaylara ilişkin davada da, 2 kişiye yönelik 'kasten yaralama' suçundan kendisi 10 ay , korumaları Özcan Şentürk 5 ay, Zeynel Öncü ise 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararıyla cezaları ertelenmişti. İlgili savcılık dosyasına giren bilirkişi raporunda asli kusurlunun belediye ve belediyeye iş makinesi sağlayan Kardeşler Yıkım'ın olduğuna yer verilmiş, SGK müfettişi raporunda ise, Bakırköy Belediyesi güvenlik tedbirlerini almadığı için asli kusurlu, Kardeşler Yıkım'ın işvereni Özgür Karaağaç asli kusurlu, Bereket İnş. Peyzaj San. ve Tic. Ltd. Şti. ile 3S Çevre Temizlik ve Peyzaj Hiz. Ltd. Şti ve iş makinesi operatörü Abdullah Araç'ın tali kusurlu oldukları belirtilmişti.

TBMM'de de gündeme gelmişti

TBMM’de de gündeme gelen Bakırköy Spor Vakfı ve tesislerinin yıkım gerekçesi olarak gösterilen kaçak alanların ruhsatlarının tamamı mahkeme tarafından onaylanmış, kaçak olmadığı açıklanmıştı. Yıkılan Bakırköy Spor Vakfı ve tesisleri bünyesinde var olan 6’sı açık olmak üzere 8 Tenis Kortunun biri iptal edilerek, Basketbol Sahaları, Voleybol Sahası, Fitness Salonu dönemin belediye başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından Bakırköylü merhum sanatçıların heykelleri yapılarak, Bakırköy Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi adıyla yeniden açılmıştı. Araştırmacı tarih yazarı ve fotoğrafçısı Bay Bakırköy olarak isimlendirilen Turgay Tuna, merhum sanatçı Münir Özkul’u sahneye taşıyan sanatçı Kenan Büke’nin heykelinin de parkta bulunması gerektiğini söyleyerek, taleplerin dikkate alınmayışından yana üzüntüsünü defalarca dile getirmişti.

Haksızlığa uğramıştık

Konuyla ilgili Damga'ya konuşan Dr. Naci Ekşi de önemli açıklamalarda bulundu. Mahkeme sonrası vakfa giderek spor alanlarını geri alan Bakırköy Spor Vakfı Başkanı Dr. Kemal Naci Ekşi yaptığı açıklamada, vakıf olarak da ayrıca büyük bir denetim altında olduklarını, hukuksuz şekilde yıkılan vakfın haklarına karşılık mahkeme süreci yürütülmemiş olsaydı Vakıflar İdaresinin de, kendilerinin sorumlu tutacağını söyledi. Ayrıca yasal mücadelenin ardından alınan mahkeme kararına istinaden Vakıflar İdaresi’nin de süreci takip ettiğini söyleyen Ekşi, “Uğradığımız haksızlığa karşılık hem onurumuzu korumak hem de Vakıflar İradesi’ne olan sorumluluğumuz dolayısı ile davalarımızı açtık. Uzun süren süreçte kazandık ve yeni yönetimin mahkeme kararının gereğinin yerine getirilmesi için bekledik, Belediyeden bir dönüş olmayınca da yine idareye karşı sorumluluğumuz gereği alanı boşalttırdık” dedi. Yıkılan Bakırköy Spor Vakfı alanının yanı sıra alan üzerinde bulunan tesislerin olduğu 13 parseli de mahkemenin kendilerine verdiğini söyleyen Dr. K. Naci Ekşi, Bakırköy Belediyesi ile yapılacak her türlü işbirliğinDE hazır olduklarını ifade ederek, söz konusu alanın da Emlak Bank’tan sadece ve sadece spor tesisleri alma şartı ile aldıklarını söyledi.

Bakırköy için işbirliğine hazırız

Spor tesisi yapılmadığı takdirde Emlak Bank’ın alanı geri alabileceğini de söyleyen Ekşi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Bakırköy Spor Vakfı 1988 yılında zamanın Belediye Başkanı olan ben ve o dönem kamuda görev alan arkadaşlarım tarafından kurulmuştur. Mütevellîleri o zaman parti ayrımsız Bakırköy Milletvekili olanlaRdır. Her dönemin İlçe Kaymakamı ve Belediye başkanı da görev süreleri boyunca seçme ve seçilme hakkı olan mütevellilerdir. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü de aynı statüden mütevelli üyedir. Vakıf kurucuları ve mütevellilerinin vakıftan herhangi bir maddi çıkarı olmadığı gibi içtikleri çayın bile bedelini ödemek zorundadır. Ayrıca gerektiğinde vakfa maddi katkılarda bulunmak da görevleridir. Nitekim vakıf tesislerinin aniden yıkılıp vakfın elinden alınmasıyla vakfın var olan ve sonradan oluşan tüm borçları vakıf yöneticileri tarafından ödenmiştir. Vakfın amacı gelirinin yüzde 80’ini Bakırköy Spor Kulübü’ne vererek kulübün kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürmesini sağlamak, muhtaç çocuklara omurilik felçlilere v.b insanlara da kurumsal katkıda bulunmaktadır. Bizim burada yaptığımız işlemlerin tamamı husumet yahut hesap sorma değil, yasal sorumluluklarımızdır. Mevcut yönetimle birlikte de yine Bakırköy halkına yönelik yapılacak iş birliğine dün olduğu gibi bugün de hazırız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.