“Kadının Adı Var! Sözü De!”

CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel; Cumhuriyet meydanında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle kadınlarına karanfil dağıttı.

Esnafı da ziyaret eden Güzel'e kadınlar büyük ilgi gösterdi. Başkan Adayı Erhan Güzel "Çatalcamızda kadın emeğini önemsiyor, kadınlarımızın toplumsal hayata katılmasının önündeki engelleri kaldıracak politikaları benimsiyoruz. Emekçi ve ev kadınlarımızla birlikte 1 Nisan sabahına Çatalcamızda hiçbir ayrımın olmadığı bir yaşamı hedefliyoruz.Bu yıl BM'nin Kadınlar Günü teması 'Kadınlara yatırım yapın: İlerlemeyi hızlandırın'.oldu. Bizde buna katkı vereceğiz.Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun." dedi.

whatsapp-gorsel-2024-03-08-saat-17-27-55-0bbc362a.jpg

Türkiye'de kadın olmak

Kadınlar en çok aileleri içerisinde öldürülürken siyasi iktidarın aileyi öne çıkardığı, aile odaklı politikaları yücelttiği günlerdeyiz. Aile Bakanı, ‘Kadınlar bu ülkede özgürlüğünün tadını çıkarıyor’ açıklamasını yaptı, ardından 1 gün içinde 8 kadın cinayeti işlendi…

Kadın Hakları ne zaman tartışmaya açılsa o kadar çok kadın öldürülüyor. Bu 8 Mart’ın bir de şöyle bir önemi var, yerel seçim arifesindeyiz. Genel seçimlerde olduğu kadar gerici güçler kadın düşmanı politikalarını ileri süremediler. Medeni kanunu tartışmaya açtılar, bu tartışmaları bir süreliğine de olsa kadınlar durdurmayı başardı. Kadınlarımız bu politik etkisi ne her zaman güvenmelidir. Kadınlarımız "Çünkü yerel seçimlerden sonra nasıl şehirlerde yaşayacağız konusu bizi de etkileyecek. Biz şehirlerin kaderini bir grup kadın düşmanının eline asla teslim etmeyeceğiz. Yerel seçimleri konuşuyorsak, ölüm tehdidi olmadan boşanabilmektir özgürlük, 100 bin nüfuslu belediyenin sığınak açmasıdır ve kadınların kolayca erişebilmesidir. Kadınlar için özgürlük, her mahallede yemekhanelerin, çamaşırhanelerin kurulmasıdır. İşte bunlar kadınları özgürleştirecek adımlardır" dediler.

whatsapp-gorsel-2024-03-08-saat-17-27-55-6ed5366f.jpg

whatsapp-gorsel-2024-03-08-saat-17-27-56-cedf7bd3.jpg

Gerici politikalar

22 yıllık iktidarında ülkeyi siyasi-toplumsal çöküşe sürükleyen AKP ile ülke gerici abluka altında. İktidarın hedefinde kadınlar var. Kadınların üzerinde kurmak istedikleri tahakkümle, kadınların hayatları üzerinden yürüttükleri tali tartışmalarla; hem yarattıkları krizlerin tartışılmamasını sağlamaya, hem de kadınlar üzerinden toplumu dizayn etmeye çalışıyorlar.

whatsapp-gorsel-2024-03-08-saat-17-27-56-48b1b2a0.jpg

whatsapp-gorsel-2024-03-08-saat-17-27-55-6ecb1412.jpg

Hedefleri kadın hakları

İktidar tarafından kadınların yaşamları üzerinde kurulmaya çalışılan tahakküm ve İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı yasa, Medeni Kanun gibi yasal haklar ve uluslararası sözleşmelere karşı yapılan saldırılar ise toplumda ileri bir karşılık buluyor. Bu karşılık toplumda, nafaka hakkından mahrum edilmesi, ‘çocuk gelin’ safsatasıyla çocuk istismarı, şiddet-cinayet olarak tezahür ediyor.

Hizbullah’ı meclise sokan iktidarla hayatlarımızın ne kadar tehlikede olduğunu biliyoruz. Kadın cinayetlerinin münferit değil, iktidarın politikalarının sonucu olduğunu biliyoruz. Hayatları çalınan her kadının sorumlusu bu iktidar ve iktidarı büyüten akımdır. Kadınların haklarını tartışmaya açmayın. Daha çok öldürülüyoruz. Kamu kurumları, kadınların yaşam haklarını korumak zorunda. 6284’ü etkin uygulamak zorunda. Her şey kadınları öldürmenin bahanesi oldu. Önceki yerel seçimlerde adayların sığınak vaadinde bulunduğunu anımsataN kadınlarımız “Her 100 bin nüfusu bulunan yerel yönetim sığınak açmak zorunda. Artık adayların hiçbirinden ‘Sığınak yapacağız’ vaadini bile duymuyoruz. Kadınlar öldürülüyor. Ama durdurulabilir. Yerel yönetimlerin de siyasi iktidarın da kadınların da üzerine düşen sorumluluk var. Yarın sıranın bize gelmesini beklemeyelim. " diye konuştular

whatsapp-gorsel-2024-03-08-saat-17-27-57-505d9cd0.jpg

Kadın cinayetleri neden artıyor

• Koruma, tedbir kararları etkin uygulanmıyor.

• Faillere verilen cezalar yetersiz.

• İktidar ve yandaşları kadınların haklarına saldırıyor.

• 6284 Sayılı Kanun uygulanmıyor

• Şiddeti önleme merkezleri şiddetin takibini sistematik yapmıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.