İstanbul’da Yeşilay Bisiklet Turu heyecanı

İstanbul’da Yeşilay Bisiklet Turu heyecanı
Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun 11.’si 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenecek. İstanbul’da yoğun katılıma sahne olacak turun başlangıç saati belli oldu.

11. Yeşilay Bisiklet Turu’nun detayları netleşmeye başladı. 5 Mayıs 2024 Pazar günü İstanbul’da ve diğer 80 ilde aynı anda gerçekleştirilecek olan bisiklet turu saat 10.30’da başlayacak.

İlki 2011 yılında düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu’nun 2024 yılı sloganı “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” olarak belirlendi.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen Yeşilay Bisiklet Turu’nun 11’incisine 10 binden fazla kişinin katılması bekleniyor.

Turun İstanbul ayağının programı da belli oldu. Buna göre, bisikletçiler; İstanbul’da Sarayburnu’ndan başlayıp Yedikule sahil yolu (Kennedy Cad.), Genç Osman Caddesi, 10. Yıl Caddesi, Topkapı, Edirnekapı, Ayvansaray, Balat ve Eminönü’nden geçerek Sepetçiler Kasrına gelecek ve etkinlik o noktada sona erecek.

Tur, bağımlılıkların zararlarına dikkat çekmek, sağlıklı yaşam bilincini artırmak, spor yaparak bağımlılıklarla mücadelenin önemini vurgulamak ve sporu daha geniş kitlelere yaymak amaçlarıyla düzenleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.