İstanbul’da yağmur kaç gün sürecek? AKOM açıkladı

İstanbul’da yağmur kaç gün sürecek? AKOM açıkladı
Yağmurlu havanın megakent İstanbul’da 29 Eylül Pazar akşamından itibaren etkili olması bekleniyor. Peki sağanak yağış kaç gün sürecek? İşte yanıtı…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbul’da beklenen sağanak yağmur ve şiddetli rüzgara ilişkin detayları paylaştı.

AKOM’dan yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi genelinde şiddetli rüzgar ve sağanak yağmurun etkili olması bekleniyor. Yağışların İstanbul’da 29 Eylül Pazar günü akşam 22.00 sularında başlaması beklenirken, sıcaklıkların da 10 derece birden düşeceği tahmin ediliyor.

Pazar akşamından itibaren etkisini artıracak sağanak yağmur ve rüzgar geçişlerinin 1 Ekim Salı akşamına kadar devam edeceği öngörülüyor.

Kentte günlerdir etkili olan yazdan kalma günlerin de sona ereceği belirtilirken, İstanbul’da 29 dereceleri bulan sıcaklıkların 8-10 derece birden azalarak 17-19 derecelere ineceği bildirildi.

Megakentte üç gün boyunca kuzey yönünden karayel olarak esecek rüzgar nedeniyle sıcaklıkların düşeceği ve yer yer sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı vurgulandı.

Bu ilçelere dikkat!

Öte yandan AKOM’dan yapılan uyarılarda İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu bölgelerinde görülecek kuvvetli yağışlar için bölge halkı uyarıldı.

Yağışlar kaç gün sürecek?

İstanbul’da 29 Eylül Pazar akşamı başlayacak yağmurlu ve rüzgarlı havanın 2 Ekim Çarşamba günü etkisini yitirmesi bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.