Üsküdar Belediyesi'nden öğrencilere doğal gaz fatura desteği: İşte başvuru şartları ve tarihi

Üsküdar Belediyesi'nden öğrencilere doğal gaz fatura desteği: İşte başvuru şartları ve tarihi
Üsküdar Belediyesi, öğrenci evlerinde kalan önlisans ve lisans öğrencilerine doğal gaz fatura desteği sağlayacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Üsküdar'da oturan ihtiyaç sahibi öğrencilere 1.000 TL'ye kadar doğal gaz fatura desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Başvuru şartları arasında açıköğretim, uzaktan eğitim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin desteğe başvuru yapamayacağı bildirildi. Başvuruların 30 Eylül - 13 Ekim alınacağı belirtilen açıklamada ödemelerin 2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde Kasım ve Nisan ayları olmak üzere toplam 6 ay yapılacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada "Öğrencilerimize Doğal Gaz Fatura Desteği başvuruları başlıyor! Üsküdarlı gençlerimizin yanında oluyor, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize 1.000 TL‘ye kadar doğal gaz fatura desteği sağlıyoruz." denildi.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER VE KOŞULLLAR

Üsküdar ilçesinde ikamet ediyor olmak.

Aynı hanede en az üç (3) örgün eğitim gören öğrenci olması.

İstanbul il sınırları içerisinde herhangi bir devlet üniversitesinde örgün eğitime devam eden ya da İstanbul il sınırları içerisinde yer alan özel bir üniversitede tam burslu (%100) eğitim alan örgün eğitim öğrencisi olmak. AÇIKÖĞRETİM, UZAKTAN EĞİTİM, YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA öğrencileri bu desteğe başvuru yapamayacaklardır.

Tam zamanlı ya da yarı zamanlı olarak herhangi bir işte çalışmıyor olmak.

Ödemeler 2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde Kasım-Aralık-Ocak-Şubat-Mart-Nisan ayları olmak üzere toplam 6 ay yapılacaktır.

Transkript belgeleri kabul edilmeyecektir.

Pasif öğrenci yazan öğrenci belgeleri kabul edilmeyecektir.

Fatura bedeli 1.000 TL’nin altında olan ödemelerin tamamı, fatura bedeli 1.000 TL’nin üzerinde olan ödemelerin yalnızca 1.000 TL’lik kısmı kadar ödeme yapılacaktır.

İSTENEN EVRAKLAR

Üsküdar ilçesinde ikamet ettiğinizi gösteren; E-devlet sistemi üzerinden alınmış “PDF formatında” ikametgâh belgesi. (PDF dışında başka bir dosya türü kesinlikle kabul edilmeyecektir.) Arama kısmına “Yerleşim Yeri (İkametgâh) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama” yazarak bu belgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

E-devlet sistemi üzerinden alınmış ÖRGÜN ve AKTİF öğrenci olduğunuzu gösterir Öğrenci Belgesi. (PDF dışında başka bir dosya türü kesinlikle kabul edilmeyecektir.)
(Transkript belgesi kabul edilmeyecektir.)

IBAN bilgisini gösterir belge. (Başvuruyu yapan öğrenci adına.)

Öğrencilerin SGK Hizmet Dökümleri (Evde ikamet eden tüm öğrenciler için.)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.