İstanbul’da sahte ambalaj üretenlere operasyon: 2 gözaltı

İstanbul’da sahte ambalaj üretenlere operasyon: 2 gözaltı
İstanbul'da sahte ambalaj üretenlere yönelik düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda çeşitli markalara ait etiket, sigara ve ilaç kutusu ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sahte ambalaj üreten kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalarda, Zeytinburnu'nda matbaa olarak faaliyet gösteren bir iş yerinde çeşitli marka sigaraların kaçak üretimi yapıldığını belirleyen ekipler, üretilen sahte sigara kutularının içerisinin doldurularak piyasaya sürüleceğini tespit etti.

Ekipler, yaptıkları çalışmaların tamamlanmasının ardından düzenledikleri operasyonda 2 şüpheliyi yakaladı. İş yerindeki aramalarda ise çeşitli markalarına ait 2 milyon sigara kutusu, 137 bin 500 çeşitli markalara ait çorap etiketi, 12 bin ilaç kutusu, 8 bin kulaklık kutusu ile 3 sigara ambalaj basımında kullanılan baskı kalıbı ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.