İstanbul'da bugün düzenlenecek Onur Yürüyüşü nedeniyle bazı yolları trafiğe kapatılacak! 30 Haziran 2024

İstanbul'da bugün düzenlenecek Onur Yürüyüşü nedeniyle bazı yolları trafiğe kapatılacak! 30 Haziran 2024
İstanbul'da sosyal medya platformları üzerinde yapılan Onur Yürüyüşü çağrıları nedeniyle megakentin birçok yolları trafiğe kapatılırken alternatif güzergahlar üzerinden vatandaşlar ulaşımını sağlayabilecek.

İstanbul'da bugün birçok sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan Onur Yürüyüşü çağrıları yapılması nedeniyle Valilik tarafından önemli bir duyuru yapıldı. İzinsiz olarak yapılan yürüyüş çağrıları nedeniyle; Beyoğlu, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki bazı yollar trafiğe kapatılacak.


Bugün İstanbul'daki bazı yollar trafiğe kapatılacak!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "Çeşitli illegal grupların, sosyal medya platformlarından yaptığı çağrıyla 30.06.2024 Pazar Günü, Taksim - İstiklal Caddesi bölgesinde izinsiz protesto yürüyüşü ve basın açıklaması çağrısı yapıldığı görülmüştür. Valiliğimizce, bu izinsiz organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı alınmıştır. Bu kapsamda 30.06.2024 Pazar günü saat 08.00 itibariyle;

Taksim Meydanı, Cumhuriyet Anıtı, Gezi Parkı, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarının Tünel Meydan'a kadar olan bölge ile Karaköy Meydan ve çevresinin araç trafiğine kapatılmasına, yaya trafiğinin ise kontrollü şekilde sağlanmasına karar verilmiştir. Öte yandan, konu kapsamında bazı yolların trafiğe kapatılması ve kapanan yollara alternatif güzergahlar belirlenmesi kararı alınmıştır." denildi.

trafik.webp

İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapalı olacak?

  • Sıraselviler Caddesi Hocazade Sokak kesişiminden Taksim Meydan İstikametine trafiğe kapatılacaktır.
  • Taksim Meydan (büfeler önü) - İstiklal Caddesine bağlanan yol trafiğe kapatılacaktır.
  • Refik Saydam Caddesinden Asmalı Mescit Caddesine giriş-çıkış, Ensiz Sokak - İlk Belediye Caddesi kesişimi trafiğe kapatılacaktır.
  • Balo Sokak- Turnacıbaşı Caddesi kesişimi trafiğe kapatılacaktır.
  • Sadri Alışık Sokak- Atıf Yılmaz Caddesi trafiğe kapatılacaktır.
  • Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelik Sokak ve Sadri Alışık Sokaktan İstiklal Caddesine gidiş istikameti trafiğe kapatılacaktır.
  • Yeni Çarşı Caddesi -İstiklal Caddesi kesişimi, İstiklal Caddesi istikameti trafiğe kapatılacaktır.
  • Taksim Tünel girişinden İstiklal Caddesi istikameti trafiğe kapatılacaktır.
  • Tak-ı Zafer Caddesi trafiğe kapatılacaktır.


Alternatif güzergahlar belli oldu!

Valilik tarafından yapılan açıklamanın devamında 30 Haziran 2024 Pazar günü (bugün) saat 10:00 itibarıyla yukarıda belirtilen ve trafiğe kapatılacak yolların alternatif güzergahları ise şöyle;
İnönü Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Refik Saydam Caddesi, Meclis-i Mebusan Caddesi olarak sürücüler gün boyunca bu anayolları kullanabilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.