İstanbul Valisi Davut Gül’den yeni eğitim yılı mesajı!

İstanbul Valisi Davut Gül’den yeni eğitim yılı mesajı!
2024-2025 eğitim öğretim yılı bugün başlarken, İstanbul Valisi Davut Gül’den kentte öğrenim gören 3 milyon öğrenciye mesaj geldi.

9 Eylül 2024 Pazartesi günü ilk ders zili çaldı ve 20 milyona yakın öğrenci ders başı yaptı. Megakent İstanbul’da ise 3 milyona yakın öğrenci okullarına koştu. İstanbul Valisi Davut Gül yeni eğitim öğretim yılının başlangıcına ilişkin bir mesaj yayınladı.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, okula başlayan çocuklara iyi dersler diledi. Gül’ün paylaşımında; “Bugün okullar açılıyor… Yeni eğitim - öğretim yılının tüm evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizler, evlatlarımızın güvenle eğitimlerine devam etmeleri için alınması gereken tüm tedbirleri aldık. Allah evlatlarımızın hepsine zihin açıklığı versin. Aynı zamanda öğretmenlerimizin ve annelerimizin de Allah yardımcısı olsun. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizle birlikte yeni eğitim öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

gxa0d9bw0aalnnt.jpeg

İstanbul Valiliği’nden paylaşılan yazılı açıklamada ise Vali Gül’ün yeni eğitim öğretim döneminin başlangıcına ilişkin mesajı paylaşıldı.

Gül’ün mesajında şu ifadelere yer verildi: “Eğitimin ve öğretimin başkenti İstanbul’umuzun 7.465 okulunda 253.145’i birinci sınıfa başlayacak 3 milyona yakın göz aydınlığı evladımız ve 170.694 fedakâr öğretmenimizle yeniden ders başı yapıyoruz.

Kutlu bir vazifeyi ifa eden öğretmenlerimizle geleceğin tohumlarını ekiyor; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde adım attığımız Türkiye Yüzyılı’nda dünyaya yön verecek nesilleri, yarınların büyük ve güçlü Türkiye’sini inşa ediyoruz.

Kıymetli Ailelerimiz,

Evlatlarımızın iyi bir eğitim alması kadar vatanına, milletine, devletine bağlı, kültürü, ahlakı ve irfanı yüksek bireyler olarak yetişmesini de çok önemsiyoruz. Aklını gönlüyle birleştiren nesillerimizin ülkemize ve milletimize büyük hizmetlerde bulunacağına, bu toprakların medar-ı iftiharı olacağına canıgönülden inanıyoruz.

Bu anlayışla en kıymetli emanet olarak kabul ettiğimiz evlatlarımızın huzur ve güvenliği için hazırlıklarımızı tamamladık, tedbirlerimizi aldık. Onların heyecanı heyecanımız, sevinci sevincimiz, başarısı başarımızdır. En büyük arzumuz, geleceğimizin mimarlarını elbirliğiyle, sevgiyle, ilgiyle yetiştirmektir.

Bu düşüncelerle 2024-2025 eğitim öğretim yılının İstanbul’umuza ve ülkemize hayırlar getirmesi temenni ediyorum. Özveriyle görev yapan kıymetli öğretmenlerimize, geleceğimizin umudu öğrencilerimize ve siz değerli ailelerimize sağlıklı, başarılı, mutlu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.