İstanbul İtfaiyesi’ne 134 yeni araç! İmamoğlu'ndan "personel alımı" tepkisi!

İstanbul İtfaiyesi’ne 134 yeni araç! İmamoğlu'ndan "personel alımı" tepkisi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün düzenlenen törenle İstanbul İtfaiyesi filosuna katılan yeni araçları tanıttı. İmamoğlu, kuruma personel alımının engellenmesi ile ilgili eleştirilerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul İtfaiyesi’nin filosu genişledi. Kurumun filosu yeni kazandırılan 134 araçla beraber 970’e yükseldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün İstanbul İtfaiyesi’ne katılan yeni araçların tanıtım toplantısında konuştu. İSPARK Yenikapı Spor ve Kültür Merkezi Açık Otoparkı’nda gerçekleşen programda CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de hazır bulundu.

5 yılda 134 yeni araç!

İstanbul İtfaiyesi Yeni Araç Tanıtım Etkinliği’nde son 5 yıl içinde İstanbul İtfaiyesi’ni filosuna katılan 134 araç tanıtıldı.

"Onlarla gurur duyuyorum"

Tanıtım etkinliğinde konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İtfaiyesi ile gurur duyduğunu söyleyerek şunları dile getirdi:

“Geçmişten bugüne itfaiye teşkilatımızın var olmasına katkı sunmuş kim var ise; her yöneticisine, her bireyine şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum. İstanbul İtfaiyesi ve onun kahraman itfaiyecileriyle İstanbul halkı adına ve şahsen gurur duyduğumu buradan belirtmek istiyorum. Afet anında can ve mal kaybının önüne geçebilme adına ilk yardımda, arama kurtarmada, yangında, depremde her ortamda zamanla yarışan bir ekip olduğumuzun bilinmesini isterim.”

Personel alımı tepkisi!

Öte yandan konuşmasında İstanbul İtfaiyesi’ne alınması planlanan personellere izin verilmediğinden de bahseden İmamoğlu, toplam 2 bin 300 personelin alımının yıllardır beklemede olduğunu vurguladı.

İmamoğlu konuya dair şunları ifade etti:

“İstanbul'un özellikle de terörle mücadelede ve afet anına hazırlıkla ilgili sorumluluklarından ötürü en çok ihtiyaç duyduğu personel alımı ile ilgili alan ve en kritik alan İstanbul İtfaiyesi'dir. Biz uzun zamandır bu konuda takipte olduğumuzu ve bu takibi yaparken de şahitliği vardır. Buradan kulaklarını çınlatalım, İstanbul Valimi iken böyle bir ihtiyacın ihmal edilmemesi gerektiğini şimdiki İçişleri Bakanı Sayın Yerlikaya'yla birlikte konuşarak, böyle bir alımın İstanbul için elzem olduğunun altını çizerek, karar vermiş ve akabinde İstanbul İtfaiyesi'ne personel alımını başlatmaya dönük izin istemiştik. Çok sınırlı sayıda bir izin gelmiştir. Tam 2.300 kişilik personel alımı süreci yıllardır diyebileceğim seviyede ne yazık ki engellenmektedir. Burada çok deneyimli, yönetici, itfaiyeci, dostlarımı görüyorum. Onların da ifadesiyle, tam anlamıyla afet anında müdahaleye acil durumlardaki müdahaleye koşan itfaiyeci dostlarımızın eleman alımı sürecinin başladığı an itibariyle, o müdahaleye koşacak sürecin tamamlanması neredeyse 2-2,5 yıl sürüyor. Yani bu kuruma, insan yetiştirmek öyle kolay bir iş değil. Yani bugün bize o onay gelse, biz süreci başlatsak işe aldığımız o yürekli, bu mesleği seçen insanlarımız 2-2,5 yıl sonra doğru zamanda doğru müdahaleyi yapabilen, yetişmiş bir eleman haline geliyor. Dolayısıyla yıllardır ve aylardır, bu dosyanın Şehircilik Bakanlığı’nda, 2.300 kişinin bizim kurumumuza katılmasının engellenmesinin altında yatan anlamsız, mesnetsiz, komik, trajik durumun sebebi nedir? Yerel yönetimler Genel Müdürlüğü dahil, ben dahi bunu telefonla söyledim. Bir önceki bakana, ondan önceki bakana, şimdi de yeni dönemi hayırlı olsun Sayın Kurum'a bunu defalarca ilettim. Anlamı nedir? Yani devletimizin bir kurumuna 2.300 kişilik itfaiye eri katılımını engellemenin anlamı nedir? Bunun kavramı nedir? Altında yatan anlamsız tavır nedir? Milletimize, 16 milyon insanımıza, hatta her yöresinde afet olduğunda oraya koştuğunu bildikleri için 86 milyon yurttaşımıza, bu 2.300 kişilik itfaiye erinin alınmaması meselesini şikayet ediyorum. Buradan şikayet ediyorum, altına imza atmayan her kim ise… Aynı şekilde tekrar bir şikayetimi daha yineleyeyim, başta söyledim. İtfaiye erleri, itfaiye çalışanları, itfaiye grubunun bir meslek grubu haline gelmesi konusundaki uyarılarımızın ve yazılarımızın da dikkate alınarak bu mesleği yapanların haklarının teslim edilmesini de yine buradan uyarı olarak iletiyorum.”

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.