AKOM’dan İstanbul’a “aşırı sıcak” uyarısı!

AKOM’dan İstanbul’a “aşırı sıcak” uyarısı!
Hava tahmini uzmanlarının uyarılarının ardından megakent için bir sıcaklık uyarısı da AKOM’dan geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, megakent İstanbul’da hafta boyunca hava sıcaklıkların yüksek seyredeceğini duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada bugünden itibaren kentte sıcaklıkların en düşük 33 en yüksek 36 derece olmasının beklendiği açıklandı.

Sıcaklıklar kaç gün sürecek?

AKOM’dan yapılan uyarı açıklamasında, İstanbulluların güneşin etkili olduğu öğle saatlerinde açık havada bulunmamaları gerektiğine dikkat çekildi. İstanbul’da sıcak havaların hafta boyunca etkisini sürdüreceği de belirtildi.

AKOM ayrıca aşırı sıcakların etkili olduğu öğle saatlerinde İstanbulluları güneşli ortamda bulunmamaları konusunda uyardı.

Poyraz da sert esecek!

Yapılan açıklamada, İstanbul’da sıcaklıkların yeni hafta boyunca 33-36 dereceler aralığında seyredeceğinin tahmin edildiği, rüzgârın ise poyraz (kuzey-doğu) yönünden çoğunlukla orta kuvvette, aralıklarla sert esmesi beklendiği ifade edildi.

Bu saatlere dikkat!

AKOM ayrıca İstanbulluları, özellikle güneşin dik açıyla geldiği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş altında çok fazla zaman geçirmeme, bol sıvı tüketmeye ve mevsim koşullarına uygun, ince, pamuklu kıyafet seçimine özen göstermeleri konusunda uyardı.

Hasta, yaşlı, hamile ve çocuklara özel uyarı!

Öte yandan kurumdan yapılan açıklamada aşırı sıcakların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan İstanbulluların güneşli ortamda bulunmamalarının sağlıkları açısından faydalı olacağı belirtildi.

Sıcak havanın etkisi 12 gün daha sürecek

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.