İstanbul için sarı kod uyarısı verildi

İstanbul için sarı kod uyarısı verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İstanbul başta olmak üzere 6 il için sarı kod uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) 29 Eylül 2024 Pazar günü için İstanbul başta olmak üzere toplamda 6 ile sarı kod uyarısı verildi. Buna göre İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir illeri için kritik uyarılar yapıldı.

25 ilçe için uyarı verildi

Sabah saatlerinde yoğun sisle güne başlayan İstanbul'da, MGM tarafından öğle saatlerinde sarı kod uyarısı verildi. Buna göre İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki 25 ilçe olan Bakırköy, Beşiktaş, Beyoğlu, Çatalca, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Silivri, Şişli, Zeytinburnu, Büyükçekmece, Kağıthane, Küçükçekmece, Bayrampaşa, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Güngören, Esenler, Arnavutköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ilçelerinde yerel olarak kuvvetli ve sağanak yağış görülmesi nedeniyle sarı kod uyarısı verildi.

u.jpg

Sel ve dolu yağışı bekleniyor


İstanbul'da bugün görülmesi beklenen sağanak yağış ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle MGM yetkilileri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı görülmesini beklendiğini kaydederek vatandaşları olumsuz hava şartları nedeniyle uyardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.