İstanbul güneşe hasret kalacak, sağanak yağış yeniden geliyor! 10-11 Mayıs 2024

İstanbul güneşe hasret kalacak, sağanak yağış yeniden geliyor! 10-11 Mayıs 2024
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İstanbul hava durumuna ilişkin önemli uyarılarda bulunuldu. Buna göre megakente yeniden sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)'nin resmi internet sitesinde yayınlanan haftalık hava durumu verilerine göre İstanbul dahil pek çok il için sağanak yağış uyarısı verildi.

Buna göre İstanbul'da 10 Mayıs 2024 Cuma ve 11 Mayıs 2024 Cumartesi günlerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Sağanak yağışın Marmara'da hafif şekilde etkili olacağı, Ege Akdeniz ve Batı Karadeniz Bölgeleri'nde ise gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görülecek.

u.jpg

Yurdun yüzde 80'inde sağanak yağış görülecek!

MGM'nin verilerine göre 10 Mayıs 2024 Cuma günü Balkanlardan gelen yağışlı hava hali hazırdaki sıcaklıkları düşürecek ve serin bir hafta sonuna geçiş yapılacak. 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü ise yurdun yüzde 80'inde yağmur etkili olacak.

cum.jpg

Afrika tozu görülecek!

Hava durumu tahminlerine ek olarak yurt genelinde sağanak yağışların yanı sıra Afrika tozu da yeniden ülkemize giriş yapacak. Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde görülmesi beklenen Afrika tozu, pek çok şehirde çamur yağmuru oluşturabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.