İstanbul barajlarında düşüş başladı! İSKİ güncel rakamları açıkladı 9 Haziran Pazar

İstanbul barajlarında düşüş başladı! İSKİ güncel rakamları açıkladı 9 Haziran Pazar
Hava sıcaklıklarının artışa geçmesi ve yağışların kesilmesiyle birlikte İstanbul’a su sağlayan barajlardaki son durum merak konusu oluyor…

Yaz aylarında düşüşe geçen barajların güncel rakamları İstanbullular tarafından günlük olarak araştırılıyor. Peki 9 Haziran 2024 Pazar günü İstanbul’da barajların su seviyesi yüzde kaç oldu? İşte İSKİ’nin açıkladığı güncel rakamlar…

İSKİ’nin günlük olarak açıkladığı verilere göre, 9 Haziran Pazar günü İstanbul barajlarındaki toplam doluluk oranı yüzde 76,93 oldu. Geçtiğimiz haftalarda yüzde 80’lerin üzerinde olan doluluk seviyesinin havaların ısınmasıyla birlikte günden güne düştüğü gözlemlendi.

Öte yandan geçtiğimiz yıla kıyasla barajlardaki su seviyesinin oldukça yüksek olması da dikkat çekti. 9 Haziran 2023 günü İstanbul’daki barajların doluluk oranlarının yalnızca yüzde 47,38 seviyesinde olduğu görüldü.

İstanbul’a su sağlayan barajlar arasında en yüksek doluluk oranına sahip baraj yüzde 89,81 ile Ömerli Barajı olurken ikinci sırada yüzde 86,38 ile Terkos Barajı yer aldı. En az su seviyesine sahip baraj ise yüzde 30,62 ile Istrancalar oldu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.