İstanbul barajlarında büyük düşüş! İstanbul baraj doluluk oranları güncel rakamlar İSKİ 3 Ağustos 2024

İstanbul barajlarında büyük düşüş! İstanbul baraj doluluk oranları güncel rakamlar İSKİ 3 Ağustos 2024
Megakent İstanbul’da temmuz ayının aşırı sıcak ve nemli geçmesi kente su sağlayan barajları da etkiledi. Peki İstanbul barajlarındaki güncel doluluk oranı yüzde kaç oldu?

İstanbul’da 3 Ağustos 2024 Cumartesi günü barajlardaki güncel su seviyesi merak konusu oluyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düşüşün başladığı barajlardaki son rakamı İSKİ açıkladı. İşte 3 Ağustos Cumartesi İstanbul baraj doluluk oranları…

İstanbul baraj doluluk oranları 3 Ağustos 2024

İSKİ’nin resmi internet sitesinden günlük olarak açıkladığı verilere göre, İstanbul’da 3 Ağustos Cumartesi günü barajların toplam doluluk oranı yüzde 57,1 oldu. Bahar aylarında yüzde 80’lerin üzerinde seyreden rakamların yaz aylarının gelmesiyle düşüşe geçtiği bilinirken, temmuz ayında yaşanan aşırı sıcak havalar su seviyesindeki gerilemeyi daha da artırdı.

Yaşanan büyük düşüşe rağmen İstanbul Barajlarının güncel doluluk oranlarının geçtiğimiz yıla göre oldukça yüksek olduğu da görüldü. 3 Temmuz 2023 tarihli İSKİ verilerinde, İstanbul’daki barajların doluluk oranlarının yalnızca yüzde 36,43 olarak ölçülmüştü.

İstanbul’da en dolu ve en boş baraj hangisi Ağustos 2024?

İSKİ’nin 3 Ağustos Cumartesi tarihli verileri incelendiğinde, İstanbul’da en yüksek doluluk oranına sahip barajın yüzde 70,86 ile Terkos Barajı olduğu görüldü. Megakente su sağlayan barajlar arasında en az doluluk oranına sahip barajın ise yüzde 25,49’lık oranla Alibey Barajı olduğu görüldü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.