İPA araştırdı: Haziran ayında İstanbul'un gündemi ekonomi oldu

İPA araştırdı: Haziran ayında İstanbul'un gündemi ekonomi oldu
İstanbul Planlama Ajansı (İPA) yayımladığı İstanbul Barometresi'nin Haziran 2024 araştırmasına göre İstanbul'un gündemi ekonomi oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) kentin nabzını tuttuğu İstanbul Barometresi'nin Haziran 2024 araştırmasını yayımladı.

Rapora göre katılımcıların yüzde 45,2’si haziran ayında İstanbul’un gündeminin ekonomik sorunlar olduğunu belirtti. İkinci sırada ise yüzde 11,2 ile ulaşım ve trafik yer aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 9,1 ile Küçükçekmece’de 3 katlı binanın çökmesi yer aldı.

Haziran ayının ev içi gündemi ekonomik sorunlar ve tatil planları oldu

Katılımcıların %53,8’i ekonomik sorunların, %5,7’si tatil planlarının ev içerisinde konuşulduğunu belirtti.

İstanbulluların ilk üç sorunu ulaşım, sığınmacı ve mülteciler, ekonomik sorunlar oldu

Katılımcılara göre İstanbul’un ilk üç sorunu yüzde 60,3 ile ulaşım, yüzde 57,4 ile sığınmacı ve mülteciler ve yüzde 46,6 ile ekonomik sorunlar olarak belirlendi. İlk 6 ay boyunca İstanbul’un en önemli 3 sorunu içerisinde birinci sırada ulaşım yer aldı. Ocak ve haziran ayları dışında ikinci sırada ekonomik sorunlar yer aldı.

Ocak ayında ikinci sırada olası İstanbul depremi yer alırken haziran ayında ikinci sırada sığınmacı ve mülteciler yer aldı. 6 ay içerisinde sığınmacı ve mülteci sorununun en yüksek orana sahip olduğu ay haziran ayı oldu.

Haziran ayında katılımcıların yüzde 18,1’i Türkiye ekonomisinin iyileşeceğini düşündüğünü belirtti

Haziran ayında katılımcıların yüzde 18,1’i Türkiye ekonomisinin iyileşeceğini belirtirken yüzde 37,3’ü değişmeyeceğini, yüzde 44,6’sı kötüleşeceğini belirtti. Nisan ayı sonuçlarıyla karşılaştırıldığında Türkiye ekonomisinin kötüleşeceğini belirtenlerin oranı artarken iyileşeceğini belirtenler oranında azalma görülmektedir.

Katılımcıların yüzde 19,5’i kendi ekonomisinin iyileşeceğini düşündüğünü belirtti.

Haziran ayında katılımcıların yüzde 19,5’i kendi ekonomisinin iyileşeceğini belirtirken yüzde 48,7’si değişmeyeceğini, yüzde 31,8’i kötüleşeceğini belirtti. Nisan ayı sonuçlarıyla karşılaştırıldığında kendi ekonomisinin kötüleşeceğini belirtenlerin oranı artarken iyileşeceğini belirtenler oranında azalma görülmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.