İETT'den kadın yolculara özel güvenli ulaşım hizmeti! İstedikleri yerde inebilecekler

İETT'den kadın yolculara özel güvenli ulaşım hizmeti! İstedikleri yerde inebilecekler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerine bağlı İETT, kadın yolcular için rahat ve güvenilir bir ulaşım sağlamak amacıyla gece saatlerinde istedikleri yerde durak şartı aranmadan indirilebileceğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerine bağlı İETT Genel Müdürlüğü, daha öncede faaliyette olan ve akşam saat 22:00'dan sonra toplu taşıma kullanan kadın yolculara inecekleri güzergahta durak şartı aranmadan istedikleri yerde indirilebileceklerini belirtmişti. İETT'nin sosyal medya hesaplarından yeniden paylaşımın yapılması yeni bir uygulama başlatıldığı algısı yarattı.

Güvenli ve konforlu ulaşım amaçlanıyor

İETT Genel Müdürlüğü'nün her otobüsünde geçerli olan bu uygulama kadınların daha güvenli ve konforlu yolculuk yapabilmelerini amaçlıyor.

İETT'nin sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada; "Kadın yolcularımız, Tüm İETT araçlarında saat 22.00’dan sonra güzergâh üzerinde istedikleri yerde inebiliyorlar. İstanbul’un her noktasında araçlarımızla gece saatlerinde güvenli ve konforlu bir ulaşım ile yanınızda olmaya devam edeceğiz." ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.