İDO Sailing Cup’ta ödüller sahiplerini buldu

İDO Sailing Cup’ta ödüller sahiplerini buldu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 6 farklı kategoride 55 yatın yarıştığı İdo Sailing Cup, İstanbul Boğazı'nda gerçekleşti.

İDO Genel Müdürü Murat Orhan, "19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele, destansı bir zaferle sonuçlandı ve biz de İDO olarak bu tarihi günü, İstanbul Boğazı'nda düzenlediğimiz yat yarışı ile anmak istedik" dedi.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) sponsorluğunda düzenlenen Akyol İnşaat ve Borusan şirketlerinin destek verdiği İdo Sailing Cup yarışları, Çırağan Sarayı önünden başlayarak Boğaz hattında Arnavutköy Akıntı Burnu ve Beykoz şamandıralarını dönmesinin ardından tarihi Moda İskelesi önünde sona erdi.

Toplam 19 deniz mili yol kat eden IRC 0, 1 ve 2 sınıflarındaki yatlar Moda iskelesindeki final noktasına Beykoz şamandırasını dönüp, Fenerbahçe sığlık şamandırasını geçerek gelirken; IRC 3, 4 ve Destek sınıfındaki yatlar Moda iskelesindeki bitiş noktasına Anadolu Hisarı şamandırasını dönüp, Fenerbahçe sığlık şamandırasını geçerek geldi.

ATATÜRK'ÜN DENİZCİLİĞE VERDİĞİ ÖNEM VURGULANDI

İDO Genel Müdürü Murat Orhan, ödül töreni konuşmasında Atatürk'ün denizciliğe verdiği önemi vurguladı. Atatürk'ün Türkiye'nin denizcilik tarihine katkılarından söz eden Orhan, "1924 yılında ilk Denizcilik Bakanlığı'nın kurulması, 1926 yılında Kabotaj Kanunu'nun kabulü ve 1936 yılında Montrö Anlaşması ile Boğazların hâkimiyetinin tamamen tarafımıza geçmesi, Atatürk'ün denizciliğe verdiği önemin göstergeleridir. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele, destansı bir zaferle sonuçlandı ve biz de İDO olarak bu tarihi günü, İstanbul Boğazı'nda düzenlediğimiz yat yarışı ile anmak istedik, tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz" dedi.

YAT YARIŞINA BÜYÜK İLGİ

Uluslararası gemi trafiğinin durmasıyla, yelken severler boğaza gelerek yat yarışını izlediler. İzleyiciler için hem Anadolu Akıntı Burnu'nda hem de İDO'nun Beykoz İskelesi'nde ayrıca özel seyir terasları da kuruldu. Yarışların ardından ödül töreninin, Harem iskelesindeki İDO gemisinde gerçekleştirildiği etkinlik canlı müzik performansları ile son buldu.

İdo Sailing Cup birincileri ise şu şekilde:

IRC 0 / ENKACHEESE IV

IRC 1 / AKPA CHEMICALS II

IRC 2 / ANT YAPI TEAM SENSEI / BABY DRACULA

IRC 3 / SAHİBİNDEN.COM / FLAMENCO

IRC 4 / SEBAGO / ALİZE G 28

DESTEK KATEGORİSİ / İDO YELKEN TAKIMI / PAFULİ

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.