İBB yurt başvuruları başladı mı? Nasıl başvuru yapılır? Başvurular kaç gün sürecek? 2024

İBB yurt başvuruları başladı mı? Nasıl başvuru yapılır? Başvurular kaç gün sürecek? 2024
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), yükseköğrenim öğrencilerine tahsis ettiği yurtlarına başvurular bugün (16 Ağustos 2024) başladı.

İBB yaptığı açıklamada, 2024-2025 akademik öğretim yılında belediyeye ait 8 kız ve 6 erkek yükseköğrenim öğrenci yurdunun üniversiteli gençlere ev sahipliği yapacağını belirtti.

Nasıl başvuru yapılır?

Açıklamada, yurtta kalmak isteyen gençlerin başvurularını 16-19 Ağustos tarihleri arasında tamamlaması gerektiği belirtilirken, adayların başvurularını "İstanbul Senin" mobil uygulamasındaki İBB Yurt Başvurusu alanı ve "yurt.ibb.istanbul" internet sitesinden çevrim içi olarak gerçekleştirilebileceği ifade edildi.

İBB yurtlarında kalmanın şartları neler?

İBB yaptığı açıklamada, belediyenin yurtlarında kalmak isteyen gençlerin T.C. vatandaşı olması, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması, öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun İstanbul il sınırları içinde bulunması, ailesinin (anne-baba) İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması, taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması, zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması, kamu personeli olmaması, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması, depremzede olup olmadığı, yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması şartlarını sağlaması gerektiğini kaydetti.

Yurt ücreti ne kadar? Yemek dahil mi?

Yetkililerden alınan bilgilere göre yurtların bu yılki ücreti bin 950 TL olacak ve yurtlarda sunulan sabah kahvaltısı ve akşam yemeği bu ücrete dahil edilecek.

Üniversiteli gençler, başvuru sonuçlarına ise 28 Ağustos tarihinden itibaren yurt.ibb.istanbul web sitesinden ulaşabilecek.

Ekrem İmamoğlu duyurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt başvurularının başladığını sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla gençlere duyurdu. İmamoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

İlgili Haberler

Kaynak:Emre Kulcanay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.