İBB ücretsiz HPV aşısı için randevu nasıl alınır, başvuru şartları ne, son gün ne zaman, aşılar nerede yapılacak, kaç doz?

İBB ücretsiz HPV aşısı için randevu nasıl alınır, başvuru şartları ne, son gün ne zaman, aşılar nerede yapılacak, kaç doz?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün açıkladığı ücretsiz HPV aşısı uygulamasının detayları belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak uygulanmaya başlayacak HPV aşısı ile ilgili detaylar merak konusu oluyor. Dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıklanmasının ardından büyük yankı uyandıran aşı uygulamasının nasıl ve nerede yapılacağı araştırılıyor. Peki İBB’nin HPV aşısı için başvuru şartları ne, randevu nasıl ve nereden alınır, son gün ne zaman? İşte tüm merak edilen soruların cevapları…

İBB HPV aşısı ne zaman başlıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak uygulanacak HPV aşısı uygulamasının başlangıç tarihi belli oldu. Buna göre, uygulamadan yararlanmak için gerekli şartları taşıyan kişiler 16 Mayıs 2024 Perşembe gününden itibaren başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

İBB HPV aşısı başvuru koşulları, nasıl başvurulur?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 16 Mayıs’tan itibaren ücretsiz olarak yapacağı HPV aşısına başvuru koşulları açıklandı. Buna göre, İBB aşıyı ilk olarak sosyoekonomik yoksunluk çeken bireylere uygulanacak. Öte yandan, HPV aşısı sadece 9 ile 26 yaş aralığında olan bireylere yapılacak.

Ücretsiz HPV aşısı başvuru formu

İBB tarafından ücretsiz uygulanacak HPV aşısını yaptırmak için https://forms.ibb.gov.tr/saglik/ibb-hpv-formu/ adresi üzerinden randevu alınması gerekiyor.


İBB ücretsiz HPV aşısı nerede yapılacak?

16 Mayıs tarihinden itibaren İstanbul’da uygulanmaya başlanacak HPV aşılarının uygulanacağı yerler de belli oldu. İşte ücretsiz HPV aşısı yapılacak merkezler:

İBB’ye ait Şehzadebaşı Tıp Merkezi,
Darülaceze Tıp merkezi,
Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezleri.

HPV aşısı kaç doz uygulanacak?

HPV (İnsan Papilloma Virüsü) virüsü kaynaklı kanser vakalarını önlemek için rahim ağzı kanserine karşı geliştirilen HPV aşısı, İBB tarafından ücretsiz olarak uygulanacak. Etkili koruyuculuğun sağlanabilmesi için aşılama 9-15 yaş aralığındaki bireyler için iki doz, 15 yaş üzeri bireyler için üç doz uygulanacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.